Βαλτική: Συνετρίβη αεροπλάνο κοντά στη Λετονία - Τέσσερις νεκροί

Το ακολουθούσαν μαχητικά του ΝΑΤΟ

Βίντεο από Reuters

Μοιραία αποδείχθηκε η πτήση ιδιωτικού αεροπλάνου καθώς συνετρίβη στη θάλασσα της Βαλτικής κοντά στη Λετονία. Σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να υπάρχουν τέσσερις νεκροί, πιθανότατα ο πιλότος, ένας άνδρας, μια γυναίκα και η κόρη τους.

Σύμφωνα με το Reuters το αεροπλάνο τύπου Τσέσνα 551 που ήταν εγγεγραμμένο στην Αυστρία αναχώρησε από το αεροδρόμιο Χερέθ της Ισπανίας με προορισμό την Κολωνία στην Γερμανία όμως συνετρίβη στη θάλασσα της Βαλτικής.

«Ο έλεγχος εναέριας κυκλοφορίας προσπάθησε να προσεγγίσει τους πιλότους αλλά μάταια. Το αεροσκάφος μετέφερε δύο πιλότους και τέσσερις επιβάτες. Το Τσέσνα διέσχισε την Ισπανία, τη Γαλλία, το Λουξεμβούργο, το Βέλγιο και τη Γερμανία», περιγράφει το Reuters.

«Μάθαμε ότι το αεροπλάνο συνετρίβη (στον ωκεανό) βόρεια-δυτικά της πόλης Βέντσπιλς στη Λετονία», ανέφερε εκπρόσωπος της σουηδικής υπηρεσίας διάσωσης. «Εξαφανίστηκε από το ραντάρ».

Επιπλέον σύμφωνα με τη σουηδική υπηρεσία διάσωσης κανείς δεν φαινόταν στον θάλαμο διακυβέρνησης του Cessna.

Εκπρόσωπος της λιθουανικής αεροπορίας δήλωσε στο πρακτορείο πως μαχητικό αεροπλάνο του ΝΑΤΟ απογειώθηκε νωρίτερα για να ακολουθήσει το αεροπλάνο.

Στο σημείο στάλθηκε ελικόπτερο της λιθουανικής Πολεμικής Αεροπορίας έπειτα από αίτημα της γειτονικής Λετονίας, δήλωσε εκπρόσωπος της λιθουανικής ΠΑ. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top