Πυραυλικό πλήγμα σε αποθήκη καυσίμου στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια

Τους Ουκρανούς «δείχνουν» οι Ρώσοι

Το State Department των ΗΠΑ χαρακτήρισε «απαράδεκτη» οποιαδήποτε προσπάθεια της Ρωσίας να ιδιοποιηθεί την πυρηνική ενέργεια της Ουκρανίας / Βίντεο Star

Ουκρανικό πλήγμα σε αποθήκη καυσίμου είχαμε σήμερα στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, σύμφωνα με διορισμένους από τη Ρωσία αξιωματούχους.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Καθοδόν στη Ζαπορίζια ο επικεφαλής της ΔΟΑΕ

Αξιωματούχοι που έχει εγκαταστήσει η Ρωσία στην Ουκρανία δήλωσαν σήμερα πως ουκρανικό πυραυλικό πλήγμα άνοιξε μια τρύπα στη στέγη μιας αποθήκης καυσίμων στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, μετέδωσε το πρακτορείο RIA Novosti. Το Reuters δεν μπορεί να επιβεβαιώσει την αναφορά.

Ουκρανία: Βομβαρδίζεται η περιοχή του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια

 

Το Κίεβο και η Μόσχα αρνούνται ότι θέτουν στο στόχαστρο τον μεγαλύτερο πυρηνικό σταθμό της Ευρώπης, κατηγορώντας παράλληλα οι μεν τους δε. Και οι δύο χώρες λένε πως η κατάσταση στις εγκαταστάσεις του σταθμού απειλεί την ασφάλεια της Ευρώπης και κατηγορούν η μία την άλλη ότι διακινδυνεύει μια πυρηνική καταστροφή.

State Department: Το ηλεκτρικό ρεύμα της Ζαπορίζια ανήκει στους Ουκρανούς

Μετά τους ισχυρισμούς για το πλήγμα, αξιωματούχοι δήλωσαν πως η ακτινοβολία στον σταθμό βρίσκεται σε κανονικά επίπεδα.

Αξιωματούχοι που έχει εγκαταστήσει η Ρωσία στη Ζαπορίζια κατηγόρησαν σήμερα την Ουκρανία ότι «εξαπολύει συνεχώς πυρά» στην περιοχή του σταθμού.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top