Μακρόν: Κανένα πνεύμα συμβιβασμού απέναντι στη Ρωσία

Κάλεσε τη Μόσχα να αποσύρει τα στρατεύματά της από την Ουκρανία

Οι κάτοικοι της περιφέρειας Ζαπορίζια, που ζουν κοντά στον μεγαλύτερο πυρηνικό σταθμό της Ευρώπης, αγωνιούν για τις καταστροφικές συνέπειες που θα έχει ένα ενδεχόμενο πλήγμα στις εγκαταστάσεις του

Ο Εμανουέλ Μακρόν ζήτησε σήμερα από την διεθνή κοινότητα να μην επιδείξει «καμία αδυναμία, κανένα πνεύμα συμβιβασμού» απέναντι στην Ρωσία, την ώρα που ο πόλεμος στην Ουκρανία εισέρχεται αύριο στον έβδομο μήνα.

«Δεν μπορούμε να δείξουμε καμία αδυναμία, κανένα πνεύμα συμβιβασμού, διότι αφορά την ελευθερία όλων μας και την ειρήνη σε όλες τις πλευρές του πλανήτη», δηλώνει ο Πρόεδρος της Γαλλίας σε βιντεομήνυμά του στην σύνοδο κορυφής της «Πλατφόρμας της Κριμαίας», στην οποία συμμετέχουν τα κράτη που υποστηρίζουν την Ουκρανία.

Μακρόν-Πούτιν: Στα τηλέφωνα για να αποφευχθεί «πυρηνική καταστροφή»

Ο Μακρόν κάλεσε για μία ακόμη φορά την Ρωσία «να σταματήσει τις εχθροπραξίες, να αποσύρει τα στρατεύματά της από το σύνολο του ουκρανικού εδάφους και να επιλέξει την διπλωματία για την αποκατάσταση της ειρήνης».

Ουκρανία: Φόβοι στους κατοίκους της Ζαπορίζια για πυρηνικό ατύχημα

Οι Ευρωπαίοι είναι έτοιμοι να υποστηρίξουν την μάχη της Ουκρανίας διαχρονικά, δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας απευθυνόμενος στον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Έγινε σήμερα η κηδεία της κόρης του Ντούγκιν

«Η Γαλλία και η Ευρωπαϊκή Ενωση, μαζί με πολλούς συμμάχους και φίλους της Ουκρανίας, κάνουν τα αναγκαία για να υποστηρίξουν την μάχη σας», είπε.

Φονικές καταιγίδες «σαρώνουν» την Ευρώπη

«Η αποφασιστικότητά μας δεν έχει αλλάξει και είμαστε έτοιμοι να διατηρήσουμε αυτήν την προσπάθεια διαχρονικά», τόνισε ο Εμανουέλ Μακρόν.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top