Φάουτσι: Παραιτείται το «πρόσωπο» του αγώνα κατά του κορωνοϊού στις ΗΠΑ

Τον Δεκέμβριο η παραίτηση του ανοσολόγου και συμβούλου του Μπάιντεν

Δρ Φάουτσι: Παραιτείται «πρόσωπο» του αγώνα κατά του κορωνοϊού στις ΗΠΑ

Ο επιφανής ανοσολόγος Δρ. Άντονι Φάουτσι, ο κυριότερος σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν για την Covid-19 και ο άνθρωπος που έγινε το «πρόσωπο» του αγώνα κατά της πανδημίας του κορωνοϊού στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει από τα αξιώματά του τον Δεκέμβριο.

Τον Δεκέμβριο η παραίτηση Φαούτσι / AP

Ο Φάουτσι, 81 ετών πλέον, ανέφερε ότι θα παραιτηθεί από σύμβουλος του Λευκού Οίκου αλλά και από διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νόσων (NIAID). Θα αποχωρήσει επίσης από τη θέση του επικεφαλής του Εργαστηρίου Ανοσορύθμισης του NIAID.

Μενέντεζ: Θα αναγορευθεί σε επίτιμο διδάκτορα του ΕΚΠΑ

Σημειώνεται ότι δεν σκοπεύει να «συνταξιοδοτηθεί» ακόμη. «Έπειτα από περισσότερα από 50 χρόνια δημόσιας υπηρεσίας, σχεδιάζω να συνεχίσω την επόμενη φάση της καριέρας μου ενώ έχω ακόμη τόση ενέργεια και πάθος για τον τομέα μου», ανέφερε στην ανακοίνωσή του.

ΗΠΑ: Ο Ντόναλντ Τραμπ ερευνάται για κατασκοπεία

Ο Φάουτσι είναι διευθυντής του NIAID από το 1984 (Ρίγκαν) και συνεργάστηκε με επτά προέδρους. Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο μήνα είχε δηλώσει στο πρακτορείο Reuters ότι σκόπευε να αποσυρθεί με τη λήξη της πρώτης θητείας του Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο.

Ο Δρ Φαούτσι δεν σκοπεύει να συνταξιοδοτηθεί ακόμη / AP

Ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε αμέσως «τις βαθύτατες ευχαριστίες του» στον Δρ Φάουτσι για το έργο του. «Οι ΗΠΑ είναι πιο ισχυρές, πιο ανθεκτικές και σε καλύτερη υγεία χάρη σ’ αυτόν» ανέφερε στην ανακοίνωσή του.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top