Στις 9 Αυγούστου βγαίνει το τέταρτο τουρκικό γεωτρύπανο στην Μεσόγειο

Η θέση του Μπομπ Μενέντεζ

Βίντεο από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Η Τουρκία ετοιμάζεται να βγάλει τέταρτο γεωτρύπανο στη Μεσόγειο. Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων της Αμερικανικής γερουσίας Μπόμπ Μενέντεζ απασφαλίζει κατά του Ερντογάν.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Δημήτρη Σουλτογιάννη στο Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων του STAR, στο κυνήγι για φυσικό αέριο φαίνεται πως ξαναβγαίνουν οι Τούρκοι. Το τέταρτο κατα σειρά γεωτρύπανο θα κάνει την εμφάνιση του στη Μεσόγειο στις 9 Αυγούστου. Η Άγκυρα προσπαθεί να στείλει μήνυμα στην Αθήνα ότι οι πόροι της Μεσογείου δεν είναι Ελληνική υπόθεση, με τον αντιπρόεδρο της Τουρκίας Φουάτ Οκτάι να ανακοινώνει την επικείμενη πλεύση  του γεωτρύπανου Αμπντουλχαμίτ Χάν πλησίον της Κύπρου.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων της Γερουσίας Μπόμπ Μενέντεζ στρέφεται κατά του Ερντογάν λέγοντας ότι ο Τούρκος πρόεδρος συναναστρέφεται με τους βαναυσους μονάρχες του κόσμου και συνεπώς δεν πρόκειται να πάρει η να αναβαθμίσει τα μαχητικά F 16 που τόσο επιθυμεί. Πάντως, ο Τούρκος Υπουργός εξωτερικων Μεβλούτ Τσαβουσογλου διατείνεται ότι οι συζητήσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες για τα συγκεκριμένα μαχητικά βαίνουν καλώς. Τέλος, ο Αμερικανός γερουσιαστής κάλεσε για μια ακόμα φορά τον Ερντογάν να σταματήσει τις προκλήσεις κατά της Ελλάδας και της Κύπρου. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top