Ο Ντράγκι πήρε ψήφο εμπιστοσύνης, αλλά η κυβέρνηση καταρρέει

Έρχονται πρόωρες εκλογές στην Ιταλία

Έλαβε τελικά την ψήφο εμπιστοσύνης που ζήτησε ο τεχνοκράτης Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι, ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, η παραίτησή του είναι πολύ κοντά, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα ιταλικά ΜΜΕ.

Μπορεί ο Ντράγκι να εξασφάλισε την ψήφο εμπιστοσύνης, ωστόσο η κυβέρνηση στην Ιταλία καταρρέει, καθώς το σενάριο παραίτησης του πρωθυπουργού και της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών είναι πολύ πιθανό. Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, οι επικρατέστερες ημερομηνίες είναι 25 Σεπτεμβρίου και 2 Οκτωβρίου.

Πιο συγκεκριμένα, ο Μάριο Ντράγκι έλαβε 95 ψήφους υπέρ και 38 κατά, σε σύνολο 321, καθώς η Φόρτσα Ιτάλια, η Λέγκα και τα Πέντε Αστέρια απείχαν από τη διαδικασία.

O Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι, κατά τη δευτερολογία του στη Γερουσία, τόνισε: «Ευχαριστώ όσους στήριξαν την κυβέρνησή μας. Η δημοκρατία μας είναι κοινοβουλευτική, τη σέβομαι και την αναγνωρίζω, δε ζήτησα πλήρεις εξουσίες, ζήτησα τη στήριξη του κοινοβουλίου. Είπα ότι ξεκινήσαμε διάλογο για τον κατώτατο μισθό και θα τον συνεχίσουμε με συνδικάτα και επιχειρηματίες. Όσο για το επίδομα ανεργίας, θεωρώ ότι είναι κάτι το θετικό, αλλά όταν δεν λειτουργεί αποδοτικά, είναι αρνητικό. Ζητώ να δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης, βάσει της πρότασης του γερουσιαστή Πιερφερντινάντο Καζίνι, η οποία προβλέπει την απρόσκοπτη συνέχιση του κυβερνητικού έργου».

Μάριο Ντράγκι: Έκκληση για σύμφωνο εμπιστοσύνης και ενότητας

Τα ιταλικά ΜΜΕ μετέδιδαν από νωρίς σήμερα το απόγευμα, ότι θεωρούν βέβαιη την παραίτηση Ντράγκι και οι εξελίξεις οδηγούσαν στο συμπέρασμα ότι ο Ιταλός πρωθυπουργός θα επέστρεφε απόψε στο προεδρικό μέγαρο για να επιβεβαιώσει την παραίτηση του.

Ιταλία: Παραιτήθηκε ο Μάριο Ντράγκι - Δεν έγινε δεκτή η παραίτησή του

Υπενθυμίζεται ότι ο Ιταλός πρωθυπουργός είχε εμφανιστεί εξαιρετικά αυστηρός απέναντι στα ιταλικά πολιτικά κόμματα, απορρίπτοντας τα αιτήματά τους, κατά την διάρκεια της παρέμβασής του στη Γερουσία. «Η Ιταλία δεν έχει ανάγκη από εμπιστοσύνη βιτρίνας, που εξαφανίζεται όταν υπάρχουν δύσκολα μέτρα που πρέπει να ληφθούν», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Πέφτει η κυβέρνηση Ντράγκι / AP

«Είναι τα κόμματα και είστε εσείς οι κοινοβουλευτικοί, έτοιμοι να ανασυστήσετε αυτό το σύμφωνο; Είστε έτοιμοι να επικυρώσετε την προσπάθεια που καταβάλατε κατά την διάρκεια των πρώτων μηνών, προσπάθεια που στην συνέχεια εξασθένησε; Την απάντηση στην ερώτηση αυτή δεν την οφείλετε σε μένα, αλλά σε όλους τους Ιταλούς», είπε απευθυνόμενος συνέχισε απευθυνόμενος στην Γερουσία ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top