Μάριο Ντράγκι: Έκκληση για σύμφωνο εμπιστοσύνης και ενότητας

«Αυτό θέλει ο ιταλικός λαός»

Ο Μάριο Ντράγκι, πρωθυπουργός της Ιταλίας απηύθυνε έκκληση για ένα νέο «σύμφωνο» εμπιστοσύνης και ενότητας ανάμεσα στα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού για την διάσωση της ιταλικής κυβέρνησης.

«Η μοναδική λύση, αν θέλουμε ακόμη να παραμείνουμε ενωμένοι, είναι η ανασύσταση εκ θεμελίων του συμφώνου, με θάρρος, αλτρουισμό και αξιοπιστία. Αυτό ζητούν οι Ιταλοί» δήλωσε ο Μάριο Ντράγκι κατά την ομιλία του ενώπιον της ιταλικής Γερουσίας. Η ιταλική κυβέρνηση είχε κλονιστεί από την αποσκίρτηση του λαϊκιστικού Κινήματος των 5 Αστέρων.

Ιταλία: Παραιτήθηκε ο Μάριο Ντράγκι - Δεν έγινε δεκτή η παραίτησή του

«Η Ιταλία δεν έχει ανάγκη από εμπιστοσύνη βιτρίνας, που εξαφανίζεται όταν υπάρχουν δύσκολα μέτρα που πρέπει να ληφθούν. Είναι τα κόμματα και είστε εσείς οι κοινοβουλευτικοί έτοιμοι να ανασυστήσετε αυτό το σύμφωνο; Είστε έτοιμοι να επικυρώσετε την προσπάθεια που καταβάλατε κατά την διάρκεια των πρώτων μηνών, προσπάθεια που στην συνέχεια εξασθένησε;» πρόσθεσε ενώ τόνισε χαρακτηριστικά πως «την απάντηση στην ερώτηση αυτή δεν την οφείλετε σε μένα, αλλά σε όλους τους Ιταλούς».

«Η Ιταλία είναι ισχυρή όταν είναι ενωμένη». Τα εσωτερικά θέματα (οικονομική ανάκαμψη, πληθωρισμός, απασχόληση» και τα εξωτερικά (ενεργειακή ανεξαρτησία, πόλεμος στην Ουκρανία) που αντιμετωπίζει η Ιταλία και η Ευρωπαϊκή Ενωση απαιτούν μία κυβέρνηση πραγματικά ισχυρή και αλληλέγγυα και ένα Κοινοβούλιο που την συνοδεύει με πίστη» κατέληξε ο Μάριο Ντράγκι.

Ιταλία: Η κυβέρνηση Ντράγκι έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από τη Γερουσία

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top