Ελεύθερος ο Σταύρος Νικόλαος Νιάρχος που είχε συλληφθεί στο Κονγκό

Φέρεται να προσέγγισε ένοπλες οργανώσεις

Ελεύθερος αφέθηκε ο Ελληνοαμερικανός δημοσιογράφος, Σταύρος Νικόλας Νιάρχος, που είχε συλληφθεί στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό από τις υπηρεσίες πληροφοριών.

Ο Σταύρος Νικόλας Νιάρχος συνελήφθη από τις μυστικές υπηρεσίες του Κονγκό

Ο εγγονός του εφοπλιστή Σταύρου Νιάρχου, καθώς και ένας Κογκολέζος συνάδελφός του, συνελήφθησαν την Τετάρτη στο Λουμπούμπασι στο νοτιοανατολικό Κονγκό, και εν συνεχεία οδηγήθηκαν στην πρωτεύουσα Κινσάσ, επειδή προσέγγισε ένοπλες οργανώσεις που δρουν στα νοτιοανατολικά της χώρας, όπως ανέφερε σήμερα ένας υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος.

Σταύρος Νικόλαος Νιάρχος

«Χαιρετίζουμε την απελευθέρωση, χθες το βράδυ, του Αμερικανού δημοσιογράφου Σταύρου Νιάρχου, ο οποίος έφυγε από τη ΛΔΚ για τις ΗΠΑ. Αλλά απαιτήστε την απελευθέρωση του δημοσιογράφου Joseph Kazadi και άλλων που κρατούνται από το ANR χωρίς δικαιώματα επίσκεψης ή νομική βοήθεια», αναφέρεται σε tweet της Κονγκολέζικης Ένωσης για την Πρόσβαση στη Δικαιοσύνη.

Ποιος είναι ο Σταύρος Νικόλας Νιάρχος και γιατί συνελήφθη στη ΛΔ Κονγκό

Ο 33χρονος Σταύρος Νικόλας Νιάρχος είναι δημοσιογράφος που συνεργάζεται με τα αμερικανικά περιοδικά The Nation και The New Yorker.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσαν τα διεθνή ΜΜΕ, είχε έρθει σε επαφή με τοπικές ένοπλες οργανώσεις και «έκανε κινήσεις χωρίς να ειδοποιηθούν προηγουμένως οι αρχές», ανέφερε αξιωματούχος, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση «πρέπει να επαγρυπνά» μετά τη δολοφονία δύο μελών του ΟΗΕ το 2017. 

Σταύρος Νιάρχος εγγονός

Ο Νιάρχος πήγε στη ΛΔ του Κονγκό για να κάνει ρεπορτάζ για την προστασία της φύσης, της οικονομίας και του πολιτισμού, για λογαριασμό του περιοδικού The Nation, σύμφωνα με την επίσημη διαπίστευσή του.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top