Λονδίνο: Μεγάλη πυρκαγιά στην Τραφάλγκαρ

Στις φλόγες παμπ - Ισχυρή πυροσβεστική δύναμη - Εκκενώθηκαν κτίρια

Λονδίνο: Μεγάλη πυρκαγιά στην Τραφάλγκαρ / Φωτογραφία αρχείου AP

Στις φλόγες τυλίχθηκε ο υπόγειος χώρος παμπ στην πολυσύχναστη πλατεία Τραφάλγκαρ στο κεντρικό Λονδίνο, όπου σήμανε συναγερμός, την Τρίτη, νωρίς το απόγευμα. Η πυροσβεστική υπηρεσία έλαβε κλήση στις 17:49 (τοπική ώρα) κατόπιν αναφορών για καπνούς και φλόγες με την κινητοποίησή της να είναι άμεση. Εκατοντάδες πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο και έδωσαν μάχη με τις φλόγες. 

Λονδίνο: Άγρια δολοφονία μητέρας και του πεντάχρονου γιου της

Στην αρχή επιχειρούσαν 70 πυροσβέστες. Σύντομα όμως ο αριθμός αυτός αυξήθηκε σε 125, καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούνσαν στον χώρο προκάλεσαν ανησυχίες.

Λονδίνο: Τεράστια Έκρηξη Σε Γκαράζ Λεωφορείων

Η παμπ και τα κτίρια στην περιοχή εκκενώθηκαν, ενώ 150 άνθρωποι απομακρύνθηκαν υπό τον φόβο εξάπλωσης της πυρκαγιάς. Οι εικόνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας είναι χαρακτηριστικές, καθώς απεικονίζουν ένα τεράστιο σύννεφο καπνού να βγαίνει από τον υπόγειο χώρο της παμπ. 

Λονδίνο: Συνελήφθη άνδρας με μαχαίρι κοντά στην Downing Street

Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες μέχρι στιγμής, ωστόσο το υπόγειο φέρεται να έχει καεί ολοσχερώς.

Σημειώνεται ότι και οι αρμόδιες αστυνομικές αρχές του κεντρικού Λονδίνου έφτασαν άμεσα στο σημείο και απέκλεισαν την περιοχή γύρω από το σημείο της εκδήλωσης της πυρκαγιάς. Στους δρόμους του Λονδίνου δημιουργήθηκε  κυκλοφοριακό κομφούζιο λόγω του συμβάντος.

Λονδίνο: Νεκρή μέσα σε κουβά βρέθηκε δίχρονη που είχε εξαφανιστεί

Σε ανακοίνωσή της η Πυροσβεστική υπογράμμισε ότι η μάχη με τις φλόγες δεν έχει τελειώσει και πως το επόμενο στάδιο της κατάσβεσης αποτελεί η διεξαγωγή έρευνας, προκειμένου να διευκρινιστούν οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες ξέσπασε η πυρκαγιά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top