Ουκρανία: 14 νεκροί σε πολυκατοικία που χτυπήθηκε από ρωσικό πύραυλο

Τραγικός ο απολογισμός σε 9ώροφη πολυκατοικία στην περιφέρεια της Οδησσού

Τουλάχιστον δεκατέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν πύραυλος που εκτόξευσε ρωσικό «στρατηγικό βομβαρδιστικό» έπληξε τις πρώτες πρωινές ώρες 9ώροφη πολυκατοικία στην περιφέρεια της Οδησσού, του μεγάλου λιμανιού της νότιας Ουκρανίας, ανακοίνωσαν οι αρχές.

G7: «Έγκλημα πολέμου» το πυραυλικό πλήγμα σε εμπορικό κέντρο στην Ουκρανία

Ως τώρα «έχουμε 14 νεκρούς και 30 τραυματίες, ανάμεσά τους τρία παιδιά», ανέφεραν οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων της Ουκρανίας, διευκρινίζοντας πως η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, που δυσχεραίνει πυρκαγιά, είναι ακόμη σε εξέλιξη.

Προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για δέκα νεκρούς.

Ουκρανία: Ρωσικοί πύραυλοι χτύπησαν εμπορικό γεμάτο κόσμο - Δύο νεκροί

Ο ρωσικός πύραυλος έπληξε «εννιαώροφη πολυκατοικία στην περιφέρεια Μπίλγκοροντ-Δνείστερου», περίπου 80 χιλιόμετρα νότια της Οδησσού, σύμφωνα με τον Σερχίι Μπρατσούκ, τον εκπρόσωπο των περιφερειακών αρχών της Οδησσού.

Ταυτόχρονα, ο εκπρόσωπος προειδοποίησε τους χρήστες ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης να μην αποκαλύπτουν τις κινήσεις των στρατευμάτων και των υπηρεσιών των πρώτων βοηθειών.

Oι G7 τρολάρουν τον Πούτιν: Να βγούμε φωτογραφία ημίγυμνοι πάνω σε άλογο

«Βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης, μην γράφετε ούτε πού, ούτε από ποιους, ούτε πότε!», για να μην τεθούν σε κίνδυνο στρατιωτικοί, τόνισε σε τηλεοπτικό σταθμό της χώρας του.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top