Λαβράκι με γάλα τίγρης και αστακό: Το πλούσιο μενού του βασιλιά Φιλίππου

Συνοδευόμενος από τη σύζυγό του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Ιδιαίτερο ήταν το δείπνο, που παρέθεσε ο βασιλιάς της Ισπανίας, Φίλιππος, στους ηγέτες των χωρών του ΝΑΤΟ, την Τρίτη το βράδυ στο παλάτι της Μαδρίτης.

Όπως αναφέρει η ισπανική εφημερίδα El Pais, «ένα ένα τα μέλη της Συνόδου Κορυφής της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας ανέβηκαν τα σκαλιά του Παλατιού για να συναντήσουν τον Βασιλιά Φελίπε και τη Βασίλισσα Λετίσια της Ισπανίας που φορούσε ένα εντυπωσιακό μαύρο φόρεμα συνδυασμένο με ομόχρωμες γόβες στιλέτο».

Μητσοτάκης και Μαρέβα στο δείπνο του βασιλιά Φιλίππου

Συνοδευόμενος από τη σύζυγό του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο δείπνο του βασιλιά της Ισπανίας Φιλίππου

Συνοδευόμενος από τη σύζυγό του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο δείπνο του βασιλιά της Ισπανίας Φιλίππου / ΑΡ

Από τους πρώτους που έφτασαν ήταν, όπως είναι λογικό, ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ, ενώ από τους τελευταίους στο παλάτι εισήλθαν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν με τη σύζυγό του, Τζιλ.

Σύνοδος ΝΑΤΟ: Τι ζήτησε και τι πήρε ο Ερντογάν για Σουηδία - Φινλανδία

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόταν από τη σύζυγό του, Μαρέβα Μητσοτάκη – Γκραμπόφσκι.

Λαβράκι με γάλα τίγρης και αστακό: Το πλούσιο μενού του βασιλιά Φιλίππου

Το δείπνο, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησε με πρόποση του Φελίπε ΣΤ’ στην οποία υπενθύμισε τη σημασία της Ευρώπης και της ενότητας του ΝΑΤΟ έναντι των νέων απειλών και προκλήσεων κάνοντας ρητή αναφορά στη Ρωσία.

Οι οικοδεσπότες προσέφεραν στους 58 καλεσμένους ένα δείπνο αποτελούμενο από 13 ορεκτικά, όλα παρασκευασμένα από τον διάσημο Μαδριλένο σεφ Πάκο Ρονθέρο.

Μητσοτάκης: Δε χρειάζεται άλλη αστάθεια εντός του ΝΑΤΟ

Ο κατάλογος των ορεκτικών περιελάμβανε σφαιροποιημένες ελιές, μπριός με κόκκινο τόνο και μουστάρδα παλαιού τύπου, σεβίτσε λαβράκι με γάλα τίγρη, μοσχάρι πικάνια, αστακό με ελαιόλαδο και ροζ γκρέιπφρουτ, ομελέτα με γαρίδες, σαρδέλα μαρινάτη με σάλτσα ρομέσκο, τάκο με γλασαρισμένο μοσχάρι και καπνιστό σολομό

Τα ορεκτικά ολοκληρώθηκαν με κροκέτες γαρίδας με σκόρδο, ψητό καλαμπόκι με γουακαμόλε, τηγανητές κροκέτες μπακαλιάρου και γκασπάτσο με λάδι βασιλικού.

Το κυρίως πιάτο ήταν μπακαλιάρος με σάλτσα μενιέρ, ταπιόκα και ζωμό πέστροφας, ενώ για επιδόρπιο ο Ρονθέρο ετοίμασε αφρό καρύδας με γρανίτα από μέντα και φρούτα του πάθους.

Το μενού συνοδευόταν από κόκκινο, λευκό και αφρώδες κρασί, καθώς και νερό.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top