«Τurkaegean»: Ευρωβουλευτές ζητούν επανεξέταση της απόφασης για τον όρο

Μπαλάκι οι ευθύνες στις Βρυξέλλες

Η Ελλάδα προσφεύγει νομικά κατά της κατοχύρωσης του όρου «Τurkaegean» από τους γείτονες στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πνευματικών Δικαιωμάτων.

H Ελλάδα θα κάνει προσφυγή στην Κομισιόν για τον όρο «Turkaegean»

Η Κομισιόν ρίχνει την  ευθύνη στον οργανισμό για τα πνευματικά δικαιώματα EUIPO που δέχθηκε την καταχώρηση του εμπορικού σήματος turkaegean. Σε ερώτηση του Star, η Κομισιόν παρέπεμψε στον ίδιο τον οργανισμό EUIPO ενώ πηγές από την Επιτροπή εξηγούν πως δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση για αναγνώριση από την Κομισιόν.

Από την πλευρά του ο οργανισμός αυτός δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο  στη λογική ότι πρόκειται για ένα γραφειοκρατικό και αυτοματοποιημένο σύστημα  που εξετάζει μόνο τις τυπικές προϋποθέσεις και δεν λαμβάνει υπόψιν του σημαντικές πολιτικές παραμέτρους όπως ότι η Τουρκία συστηματικά κάνει παιχνίδια με το Αιγαίο και τα ελληνικά νησιά.

«Turkaegean»: «Πράσινο φως» από την Ε.Ε. για κατοχύρωση ως επωνυμία

Η Ελλάδα θα προσφύγει νομικά κατά της καταχώρησης αφού έχασε την προθεσμία να κάνει ένσταση πριν βγει η απόφαση.

Ταυτόχρονα οι Έλληνες και Κύπριοι ευρωβουλευτές του λαϊκού Κόμματος με επιστολή τους στον οργανισμό για τα πνευματικά δικαιώματα ζητούν επανεξέταση της απόφασης γιατί συνιστά αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και  θα προκαλέσει σύγχυση στους τουρίστες.

Δείτε όλο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top