Κρίσιμη συνάντηση Μπάιντεν - Ερντογάν στη Μαδρίτη

O Τούρκος πρόεδρος θέλει να μιλήσει για την δήθεν ελληνική προκλητικότητα 

Ερντογάν και Μπάιντεν θα συνομιλήσουν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, όμως οι διαφορές στις προσεγγίσεις των δύο ανδρών ξεκινάνε πριν καν συναντηθούν.

Πιθανή συνάντηση Μπάιντεν - Ερντογάν στη Μαδρίτη

Οι δύο ηγέτες μίλησαν σήμερα τηλεφωνικά, με πρωτοβουλία του Ερντογάν λέει ο Λευκός Οίκος. Με πήρε τηλέφωνο ο Μπάϊντεν λέει ο Ερντογάν. Ο ένας χρέωσε στον άλλον την επιθυμία για συνάντηση.

Αλλά αυτή δεν είναι η μόνη διαφορά τους. Έχουν και διαφορετικές ατζέντες για την συνάντηση. Ο πρόεδρος Μπάϊντεν θέλει να πιέσει να μπουν στο ΝΑΤΟ Φινλανδία και Σουηδία και ο Ερντογάν θέλει να τα βάλει με την Ελλάδα, να παραπονεθεί για τις αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα, να μιλήσει για δήθεν ελληνική προκλητικότητα  μήπως πάρει κάτι στα ελληνοτουρκικά.

Γι αυτό και  σχεδιάζει να εκφράσει την δυσαρέσκεια του για το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ και να θα θέσει το θέμα της επιμονής των ΗΠΑ στους s400. Πρακτικά, ο Τούρκος πρόεδρος θα προσπαθήσει να ανοίξει και πάλι την συζήτηση για την αναβάθμιση και την αγορά νέων f16.

Το  πιθανότερο  βέβαια είναι ότι ο Αμερικανός πρόεδρος  θα επιμείνει στην διακηρυγμένη θέση  της κυβέρνησης του, περί προστασίας της εδαφικής ακεραιότητας των χωρών αλλά και της αποκλιμάκωσης της έντασης στην Ν.Α Μεσόγειο.

Στις 17:00 η τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν- Ερντογάν

Το ερώτημα είναι αν θα βάλει νερό στο κρασί του ο Ερντογάν και αν τελικά ο πρόεδρος Μπαϊντεν θα τον επιβραβεύσει με μια υπόσχεση να ξαναδεί κάποιο από τα τουρκικά αιτήματα.

Δείτε εδώ όλο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top