ΗΠΑ: Νεκροί 46 μετανάστες σε φορτηγό στο Τέξας

Ακόμα 16 άτομα νοσηλεύονται στο νοσοκομείο

Πολλά θύματα ήταν έφηβοι και νέοι - Βίντεο από Reuters

Νεκροί βρέθηκαν τουλάχιστον 46 άνθρωποι τη Δευτέρα σε ρυμουλκό φορτηγού που μετέφερε παράτυπους μετανάστες στο Σαν Αντόνιο του Τέξας, σύμφωνα με τον επικεφαλής του πυροσβεστικού σώματος της περιοχής.

Εκτροχιασμός τρένου στις ΗΠΑ: Τουλάχιστον 3 νεκροί, δεκάδες τραυματίες

«Παραλάβαμε μέχρι τώρα 46 πτώματα», είπε ο Τσαρλς Χουντ, διευκρινίζοντας ότι δεκαέξι παράτυποι μετανάστες -δώδεκα ενήλικοι και τέσσερα παιδιά- διακομίστηκαν σε νοσοκομεία έχοντας «τις αισθήσεις τους». Ανάμεσα στους νεκρούς, τόνισε ο κ. Χουντ, δεν υπάρχουν παιδιά, ωστόσο πολλά θύματα κατά τις πληροφορίες που έδωσε ήταν έφηβοι και νέοι.

Μετανάστες Τέξας

Η αστυνομία έσπευσε στο σημείο (AP Photo/Eric Gay)

«Οι ασθενείς που είδαμε έκαιγαν, είχαν θερμοπληξία, εξάντληση λόγω της ζέστης, και δεν υπήρχε ίχνος νερού στο ρυμουλκό», περιέγραψε ο Χουντ ενώ τόνισε χαρακτηριστικά πως οι άνδρες του βρέθηκαν μπροστά «σ’ έναν σωρό πτωμάτων».

Εικόνες φρίκης στα σύνορα Ισπανίας - Μαρόκου: Σωροί από πτώματα μεταναστών

Ο μεξικανός υπουργός Εξωτερικών Μαρσέλο Εμπράρδ μίλησε μέσω Twitter περί «τραγωδίας» στο Σαν Αντόνιο και πρόσθεσε πως ο γενικός πρόξενος της χώρας του στην αμερικανική μεγαλούπολη έσπευσε επιτόπου, παρότι δεν είναι «γνωστές οι εθνικότητες των θυμάτων», για να παράσχει συνδρομή εάν χρειαστεί. Αργότερα, σημείωσε μέσω του ίδιου ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης πως δύο από τους ανθρώπους που διακομίστηκαν σε νοσοκομεία προέρχονται από τη Γουατεμάλα.

Τέξας νεκροί μετανάστες

Σκηνές από το σημείο της τραγωδίας (AP Photo/Eric Gay)

Ο επικεφαλής της αστυνομίας του Σαν Αντόνιο Ουίλιαμ ΜακΜάνους έκανε λόγο για το χειρότερο συμβάν του είδους στην ιστορία της πόλης. Ανακοίνωσε πως τρία πρόσωπα έχουν συλληφθεί και διευκρίνισε πως η έρευνα για το τραγικό συμβάν θα διενεργηθεί από τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες επιβολής του νόμου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top