Εικόνες φρίκης στα σύνορα Ισπανίας - Μαρόκου: Σωροί από πτώματα μεταναστών

Τουλάχιστον 23 νεκροί μετανάστες που προσπάθησαν να περάσουν στην Ισπανία

Φρίκη προκαλούν οι εικόνες δεκάδων νεκρών και εκατοντάδων τραυματισμένων μεταναστών στα σύνορα Ισπανίας – Μαρόκου που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.

Τουλάχιστον είκοσι τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη μαζική προσπάθεια 2.000 περίπου Αφρικανών μεταναστών να περάσουν στον ισπανικό θύλακα της Μελίγια στο βόρειο Μαρόκο, ενώ οι τραυματίες είναι εκατοντάδες. Τραυματίες υπάρχουν και μεταξύ των μαροκινών δυνάμεων ασφαλείας και των Ισπανών συνοριοφυλάκων.

Οι εικόνες και οι μαρτυρίες από το σημείο σοκάρουν. Στα στιγμιότυπα βλέπουμε δεκάδες ανθρώπους τον έναβ πάνω στον άλλο στο έδαφος, Πολλοί αιμορραγούν, άλλοι είναι βαριά τραυματισμένοι και κάποιοι δε δείχνουν σημάδια ζωής. Ανάμεσά τους στέκονται Μαροκινοί αστυνομικοί.

Ανθρωπιστικές οργανώσεις στο Μαρόκο καταγγέλλουν ότι οι τραυματίες έμειναν αβοήθητοι για ώρες με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να καταλήξουν.

Το υπουργείο Εσωτερικών του Μαρόκου ανέφερε ότι ορισμένα από τα θύματα τραυματίστηκαν θανάσιμα όταν έπεσαν από τον φράχτη ασφαλείας, όπου είχαν σκαρφαλώσει στην προσπάθειά τος να εισέλθουν στον ισπανικό θύλακα Μελίγια την Παρασκευή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top