Ανείπωτη τραγωδία στο Αφγανιστάν - Στους 950 οι νεκροί από τον σεισμό

Δε σταματούν να ανασύρουν σορούς από τα συντρίμμια

Ισχυρός σεισμός «ισοπέδωσε» το ανατολικό Αφγανιστάν με εκατοντάδες νεκρούς.

Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των νεκρών στο Αφγανιστάν, μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση 6,1 Ρίχτερ που «χτύπησε» τη χώρα τα ξημερώματα της Τρίτης. Οι Αρχές δεν έχουν σταματήσει να ανασύρουν νεκρούς από τα συντρίμμια, με τον αριθμό να φτάνει μέχρι στιγμής τους 950. Τουλάχιστον 610 είναι οι τραυματίες.

Οι αρχές έχουν ξεκινήσει επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, ενώ χρησιμοποιούνται ελικόπτερα για να φτάσουν στους τραυματίες και να μεταφέρουν ιατρικό εξοπλισμό και τρόφιμα στους πληγέντες.

Ο σεισμός είχε επίκεντρο περίπου 44 χιλιόμετρα από την πόλη Χοστ (πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας), στο νοτιοανατολικό Αφγανιστάν, και έγινε αισθητός σε απόσταση μεγαλύτερη των 500 χιλιομέτρων, ως το Πακιστάν και την Ινδία, ανακοίνωσε το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο

Όπως ανακοίνωσαν αξιωματούχοι της υπηρεσίας διαχείρισης καταστροφών, οι περισσότεροι θάνατοι εντοπίζονται στην επαρχία Πακτίκα.

Ακόμα, υπάρχουν αναφορές για νεκρούς στις ανατολικές επαρχίες Νανγκαρχάρ και Χοστ, ενώ οι αρχές συνεχίζουν την αποτίμηση των ζημιών. 

 

Φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν κατεστραμμένα σπίτια στους δρόμους ενός χωριού. Τοπικές πηγές από την επαρχία Πακτίκα ανέφεραν ότι λόγω του σεισμού σημειώθηκε κατολίσθηση.

Το Αφγανιστάν πλήττεται συχνά από σεισμούς, κυρίως στον ορεινό όγκο του Χιντού Κους που βρίσκεται πάνω στο σημείο που ενώνονται δύο τεκτονικές πλάκες, η ευρασιατική και η ινδική. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top