Ο Αμπράμοβιτς μηνύει την Ε.Ε - Πάνω από 20 Ρώσοι ολιγάρχες τo έκαναν ήδη

Και η σύντροφος του Πούτιν στις κυρώσεις της Ε.Ε.

Στο δικαστήριο πάει την Ευρωπαϊκή Ένωση ο Ρομάν Αμπράμοβιτς και άλλοι ολιγάρχες που είδαν τα ονόματά τους να φιγουράρουν στη λίστα των κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Πάντως στη νέα λίστα συμπεριλαμβάνεται και η Αλίνα Καμπάεβα, γνωστή για το δεσμό της με τον Ρώσο Πρόεδρο.

«Πεθαίνω;»: Τι ρωτούσε ο Αμπράμοβιτς μετά τη δηλητηρίαση  

Περισσότεροι από 20 Ρώσοι ολιγάρχες μήνυσαν ήδη το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο επειδή τους συμπεριέλαβε στις κυρώσεις. Ανάμεσά τους τους και ο πρώην ιδιοκτήτης της Τσέλσι Roman Abramovich, ο οποίος θεωρείται στενός φίλος του Πούτιν. 

Στο μεταξύ, ακόμα ένα πλήγμα ετοιμάζει η ΕΕ σε βάρος του Πούτιν, αφού στη λίστα του 6ου πακέτου κυρώσεων που εγκρίθηκαν τελικά σήμερα, συμπεριλαμβάνεται η Αλίνα Καμπάεβα, πρώην ολυμπιονίκης και φημολογούμενη σύντροφος του Ρώσου Προέδρου.

Αυτός ωστόσο που δεν συμπεριλαμβάνεται τελικά είναι ο Πατριάρχης Κύριλλος ο οποίος αφαιρέθηκε από τη λίστα των κυρώσεων κατόπιν εκβιασμού της Ουγγαρίας. Ακόμα 65 Ρώσοι θα δουν τις περιουσίες τους στην Ευρώπη να παγώνουν, μεταξύ των οποίων και ο συνταγματάρχης στρατηγός Μιζίνεφ, ο λεγόμενος χασάπης της Μαριούπολης.

Δείτε εδώ το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top