«Ο Πούτιν γλίτωσε από απόπειρα δολοφονίας πριν δύο μήνες», λένε οι Ουκρανοί

Ποιος θα αντικαταστήσει τον Πούτιν εάν πεθάνει;

Ο Πούτιν γλίτωσε από απόπειρα δολοφονίας πριν δύο μήνες, λένε οι Ουκρανοί - Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star (23/05/22)

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν επέζησε από απόπειρα δολοφονίας πριν από δύο μήνες, στην αρχή της εισβολής, σύμφωνα με τον επικεφαλής κατάσκοπο της Ουκρανίας. Ποιος θα τον αντικαταστήσει εάν πεθάνει;

Νέες φήμες για την υγεία του Πούτιν - Κουνάει νευρικά τα πόδια του

Ο αρχηγός της Υπηρεσίας Πληροφοριών Άμυνας της χώρας, Kyrylo Budanov, ισχυρίστηκε ότι ο Ρώσος πρόεδρος δέχθηκε επίθεση σε μια «αποτυχημένη απόπειρα να τον δολοφονήσουν», πριν από περίπου δύο μήνες, δηλώνοντας στην  Ukrainian Pravda ότι «Ο Πούτιν δολοφονήθηκε…».

Δέχτηκε επίθεση ακόμη και στη σειρά, όπως είπαν εκπρόσωποι του Καυκάσου πριν από λίγο καιρό.

«Αυτές είναι μη δημόσιες πληροφορίες. Απολύτως αποτυχημένη προσπάθεια, αλλά πραγματοποιήθηκε πραγματικά... Ήταν πριν από περίπου δύο μήνες. Για άλλη μια φορά, ήταν ανεπιτυχής. Δεν έγινε γνωστό αυτό το γεγονός, αλλά συνέβη πραγματικά», πρόσθεσε.

Η Pravda αναφέρει ότι η πλήρης συνέντευξη του Budanov θα μεταδοθεί αύριο.

Βλαντίμιρ Πούτιν

Ο μυστηριώδης άνδρας που μιλά με τον Πούτιν και τα σενάρια διαδοχής

Ποιος θα αντικαταστήσει τον Πούτιν εάν πεθάνει; Τα δύο επικρατέστερα πρόσωπα

Σε περίπτωση δολοφονίας του Πούτιν, ένας «ελάχιστα γνωστός φορολογικός υπάλληλος», ονόματι Μιχαήλ Μισούστιν, θα έπαιρνε τον έλεγχο του ρωσικού κράτους, σύμφωνα με το Business Insider.

Το πρωτόκολλο περιγράφηκε σε νομοθεσία που ψήφισε πέρυσι ο Πούτιν, ώστε να επαναφέρει «το προεδρικό ρολόι», επιτρέποντάς του να παραμείνει στην εξουσία τουλάχιστον έως το 2034.

Ο Μισούστιν είναι στην πραγματικότητα πρωθυπουργός της Ρωσίας από τον Ιανουάριο του 2020.

Μισούστιν

Ο Μιχαήλ Μισούστιν - AP Image

Ο 56χρονος θα έπαιρνε επίσημα τον έλεγχο της ρωσικής κυβέρνησης εάν ο Πούτιν πέθαινε ή έμενε ανίκανος για 90 ημέρες, ή μέχρι να διεξαχθούν εκλογές για την αντικατάστασή του.

Ο Μισούστιν θεωρείται στους πολιτικούς κύκλους μειλίχιος και ανίσχυρος, χωρίς μεγάλες φιλοδοξίες.

Ωστόσο, άλλες πηγές αναφέρουν ότι η εξουσία θα μπορούσε να μεταβιβαστεί στον Νικολάι Πατρούσεφ, πρώην φίλο του Πούτιν στην KGB και νυν γραμματέα του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας από το 2008.

«Ο πρώην απατεώνας δεν είναι καλύτερος από τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Αν έρθει στην εξουσία, τα προβλήματα των Ρώσων θα πολλαπλασιαστούν», ανέφερε άλλος πρώην κατάσκοπος του Κρεμλίνου, σύμφωνα με τη Mirror.

Νικολάι Πετρούσεφ

Ο Νικολάι Πατρούσεφ - AP Image

Ο Πετρούσεφ, που περιγράφεται ως το δεξί χέρι του Πούτιν, είναι το «πρόσωπο με τη μεγαλύτερη επιρροή στη γραφειοκρατία του Κρεμλίνου» και το «μοναδικό πρόσωπο που εμπιστεύεται ο Πούτιν», σύμφωνα με τη Rebekah Koffler, πρώην αξιωματούχο των πληροφοριών της DIA.

Γράφοντας για τη New York Post, η Koffler υπογράμμισε πως «και οι δύο άνδρες πιθανότατα έχουν εξουσιοδοτήσει τις δηλητηριάσεις και τις δολοφονίες πολλών Ρώσων "εχθρών"».

Ακόμα, εξήγησε πως ορισμένοι πιστεύουν ότι το ζευγάρι διέταξε στελέχη της FSB να βομβαρδίσουν πολυκατοικίες στη Μόσχα, σκοτώνοντας έως και 300 πολίτες το 1999.

Τον περασμένο Οκτώβριο, ο Πούτιν ρωτήθηκε ευθέως για τον διάδοχό του σε μια συνέντευξη στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC. Ο Ρώσος ηγέτης θα μπορούσε να παραμείνει στην εξουσία μέχρι το 2036, εάν το επιτρέπει η υγεία του.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top