Βέλγιο: Από σήμερα καταργείται η μάσκα στα ΜΜΜ

Θα παραμείνει υποχρεωτική στους χώρους υγειονομικής περίθαλψης

Βέλγιο: Από Σήμερα Καταργείται Η μάσκα Στα ΜΜΜ

Η μάσκα δεν θα είναι πλέον υποχρεωτική από σήμερα στα μέσα μαζικής μεταφοράς στο Βέλγιο, αλλά θα παραμείνει υποχρεωτική στους χώρους υγειονομικής περίθαλψης, ανακοίνωσε η αρμόδια επιτροπή Codeco.

Στο Βέλγιο, η μάσκα θα πάψει να είναι υποχρεωτική σε τρένα, τραμ, λεωφορεία, μετρό και κάθε μορφής δημόσια συγκοινωνία. Ωστόσο παραμένει υποχρεωτική σε νοσοκομεία, ιατρεία και φαρμακεία. Σε άλλα ιατρεία, για παράδειγμα σε οδοντιάτρους, ψυχολόγους ή φυσιοθεραπευτές, η μάσκα εξακολουθεί να συνιστάται όταν δεν μπορεί να διατηρηθεί η απόσταση του ενάμιση μέτρου. Όπου καταργείται η υποχρεωτική χρήση μάσκας, εξακολουθεί να υπάρχει σύσταση για τη χρήση της.

Άνθρωποι, φορούν μάσκες για την προστασία από την εξάπλωση του κορωνοϊού (AP Photo/Francisco Seco)

Άνθρωποι, φορούν μάσκες για την προστασία από την εξάπλωση του κορωνοϊού (AP Photo/Francisco Seco)
 

Η αρμόδια υγειονομική επιτροπή του Βελγίου για τον κορονοϊό (Codeco) αποφάσισε επίσης να καταργήσει όλους τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς. Τα μη απαραίτητα ταξίδια δεν αποθαρρύνονται πλέον και όλες οι υποχρεώσεις καραντίνας ισχύουν μόνο για τα άτομα που επιστρέφουν από μια χώρα όπου μια παραλλαγή χαρακτηρίζεται ανησυχητική.

Η Codeco ανακοίνωσε επίσης ότι το βαρόμετρο, το οποίο προβλέπει την έναρξη ισχύος νέων μέτρων σε περίπτωση υπέρβασης ορισμένων επιπέδων μόλυνσης, είναι απενεργοποιημένο.

Ένας άνδρας κρατά ένα ακορντεόν καθώς ταξιδεύει με το μετρό μαζί με άλλους επιβάτες. Όλοι φορούν μάσκες προσώπου για να καταπολεμήσουν την εξάπλωση του κορωνοϊού (AP Photo/Francisco Seco)
 

Σε ό,τι αφορά το πιστοποιητικό εμβολιασμού (Covid Safe Ticket), το νομικό πλαίσιο σε αυτό το στάδιο δεν επιτρέπει την επαναεισαγωγή του, παρά μόνο σε περίπτωση αναζωπύρωσης της πανδημίας.

Στο Βέλγιο, ο ρυθμός αναπαραγωγής του ιού είναι μικρότερος από 1. Το 79% του πληθυσμού (9,1 εκατομμύρια άτομα) έχει λάβει μια δόση εμβολίου και το 60% (7,1 εκατομμύρια) δύο δόσεις.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top