Ερντογάν: «Τιμούμε εκείνους που έριξαν τον εχθρό στη θάλασσα το 1922»

Τα «καρφιά» του Νίκου Δένδια στην Άγκυρα

Προκλητικός για άλλη μια φορά εμφανίστηκε ο Ερντογάν στη χθεσινοβραδινή του ομιλία με την οποία απέδωσε φόρο τιμής στον τουρκικό στρατό και τον Μουσταφά Κεμάλ. 

Άγκυρα για Γενοκτονία Ποντίων: Εσείς μας σφάξατε στην Τριπολιτσά στο 1821

Την ημέρα μνήμης για τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και της Μικρασίας, ο Τούρκος Πρόεδρος καυχιόταν για τα δεινά που προκάλεσε ο στρατός των Νεοτούρκων στον ελληνισμό της Ανατολίας.

«Τιμώ με ευγνωμοσύνη όλα τα μέλη του στρατού μας από τον Μουσταφά Κεμάλ ως τους στρατιώτες του που οδήγησαν στην νίκη ρίχνοντας τον εχθρό στην θάλασσα της Σμύρνης στις 9/9/1922». 

«Καρφιά» Δένδια σε Άγκυρα

«Καρφιά» προς την Άγκυρα εξαπέλυσε ο Νίκος Δένδιας με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Ρουάντα Βίνσεντ Μπιρούτα.

Μία ημέρα μετά την Ημέρα Μνήμης Γενοκτονίας των Ποντίων, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας εξέφρασε την ελπίδα και άλλα κράτη στην ευρύτερη περιοχή, να ακολουθήσουν το λαμπρό παράδειγμα της Ρουάντα και να αναγνωρίσουν τις μελανές σελίδες, να συμφιλιωθούν με το παρελθόν, να ζητήσουν συγγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων των θηριωδιών.

«Η επίσκεψή σας σήμερα λαμβάνει χώρα, μόλις μία ημέρα μετά την Ημέρα Μνήμης Γενοκτονίας των Ποντίων. Την ημέρα αυτή τιμούμε τη μνήμη των άνω των 350.000 Ελλήνων του Πόντου οι οποίοι πριν από 103 χρόνια σφαγιάσθηκαν ή εκτοπίσθηκαν από τις οθωμανικές αρχές. Και θα θέλαμε και άλλη κράτη, στη δική μας ευρύτερη περιοχή, να ακολουθήσουν το λαμπρό παράδειγμα της Ρουάντα. Να αναγνωρίσουν τις μελανές σελίδες, να συμφιλιωθούν με το παρελθόν, να ζητήσουν συγγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων των θηριωδιών», είπε, απευθυνόμενος στον Βίνσεντ Μπιρούτα.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top