Ο Πούτιν τραβάει την πρίζα: Κόβει τo ρεύμα στους Φινλανδούς

Aυξάνονται οι εντάσεις σχετικά με την ένταξη του Ελσίνκι στο ΝΑΤΟ

Δεν πέρασαν 24 ώρες από τη δημόσια τοποθέτηση των Φινλανδών πολιτικών ότι θέλουν να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ και σύμφωνα με το associated press ήρθε η πρώτη δυναμική αντίδραση από τον Πούτιν. Κόβει το ρεύμα στη γειτονική του χώρα κηρύσσοντας έναν άτυπο ενεργειακό πόλεμο.

Η Μόσχα δηλώνει ότι θα σταματήσει να προμηθεύει το Ελσίνκι με ρεύμα από αύριο Σάββατο, επικαλούμενη «θέματα πληρωμών», την ώρα που αυξάνεται η διπλωματική ένταση μεταξύ της Μόσχας και του Ελσίνκι μετά τη διαφαινόμενη ένταξη της σκανδιναβικής χώρας στο ΝΑΤΟ.

Απειλεί με βέτο το ΝΑΤΟ ο Ερντογάν για Φινλανδία - Αιχμές για την Ελλάδα  

«Η Ρωσία θα αναστείλει τις προμήθειες ηλεκτρικής ενέργειας στη Φινλανδία αυτό το Σαββατοκύριακο», δήλωσε o προμηθευτής RAO Nordic την Παρασκευή.

«Είμαστε αναγκασμένοι να αναστείλουμε την εισαγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από τις 14 Μαΐου», δήλωσε η RAO Nordic, θυγατρική της ρωσικής κρατικής εταιρείας ενέργειας Inter RAO. «Η RAO Nordic δεν είναι σε θέση να πραγματοποιήσει πληρωμές για την εισαγόμενη ηλεκτρική ενέργεια από τη Ρωσία». 

Σουηδία και Φινλανδία θα συζητήσουν με την Τουρκία για την ένταξη στο ΝΑΤΟ

«Πρόκειται για μια έκτακτη κατάσταση που συμβαίνει για πρώτη φορά εδώ και πάνω από 20 χρόνια (…) Ελπίζουμε ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί σύντομα και οι παραδόσεις από τη Ρωσία θα ξαναρχίσουν», εξήγησε.

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top