Σαρλ Μισέλ: «Η παγκόσμια ασφάλεια απειλείται»

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου προειδοποιεί

Σαρλ Μισέλ

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, που επισκέπτεται σήμερα τη Χιροσίμα, την πρώτη πόλη που επλήγη ποτέ από ατομική βόμβα, δήλωσε ότι η παγκόσμια ασφάλεια απειλείται εξαιτίας της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία και την πρόσφατη δοκιμή πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα.

Ντράγκι: Να τηλεφωνήσει ο Πούτιν στον Μπάιντεν για να λήξει ο πόλεμος

Κατά την άποψη του κ. Μισέλ, η Χιροσίμα υπενθυμίζει «πόσο επείγον είναι» να ενισχυθούν οι διεθνείς κανόνες για τον πυρηνικό αφοπλισμό και για τον έλεγχο των εξοπλισμών.

«Ενώ μιλάμε, η παγκόσμια ασφάλεια απειλείται. Η Ρωσία, χώρα με πυρηνικό οπλοστάσιο (...) επιτίθεται στο κυρίαρχο κράτος της Ουκρανίας κάνοντας αισχρές και απαράδεκτες αναφορές στη χρήση πυρηνικών όπλων», ανέφερε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην πόλη.

Ρωσία: Κλιμάκωση επιθέσεων στο Ντονμπάς

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις κλιμακώνουν τις επιθέσεις τους στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε χθες Πέμπτη το γενικό επιτελείο, αναγνωρίζοντας πως έχουν καταγράψει κάποια εδαφικά κέρδη.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν απειλεί με λιμό την Δύση

Η προστασία των αυτοανακηρυγμένων Λαϊκών Δημοκρατιών στην ανατολική Ουκρανία ήταν ανάμεσα στους λόγους που επικαλέστηκε το Κρεμλίνο όταν προχώρησε στην εισβολή στην Ουκρανία, την 24η Φεβρουαρίου. Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν τις αναγνώρισε ως αυτόνομες κρατικές οντότητες εξοργίζοντας το Κίεβο.

«Ο εχθρός συνεχίζει τις επιθέσεις του στην ανατολική ζώνη επιχειρήσεων με σκοπό να πάρει τον πλήρη έλεγχο των περιφερειών του Ντανιέτσκ, του Λουγκάνσκ και της Χερσώνας και να διατηρήσει τον χερσαίο διάδρομο προς την προσωρινά κατεχόμενη Κριμαία», κατά το ουκρανικό επιτελείο.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που δημοσιοποίησε, οι ρωσικές επιθέσεις επικεντρώνονται στις πόλεις Σεβεροντονιέτσκ, Λίμαν, Μπαχμούτ, Αβντιίβκα και Κουράχοβα, όπως και στη Ρουμπίζνε, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας έχει πλέον καταληφθεί από τα ρωσικά στρατεύματα.

Το ουκρανικό γενικό επιτελείο διαβεβαίωσε ότι οι δυνάμεις του κατέστρεψαν πλωτές γέφυρες που πόντισαν οι ρωσικές δυνάμεις για να φθάσουν στη Λίμαν κατά μήκος του ποταμού Σιβέρσκι Ντονέτς.

Παράλληλα, ενισχύονται οι ρωσικές δυνάμεις στο μέτωπο γύρω από την πόλη Σλοβιάνσκ. Περίπου 300 ρωσικά στρατιωτικά οχήματα αναπτύχθηκαν εκεί, κατά τους ουκρανούς επιτελείς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top