Οι Ρώσοι έκαναν προσομοίωση πυρηνικής επίθεσης στο Καλίνινγκραντ

Άσκηση για «συνθήκες ακτινοβολίας και χημικής μόλυνσης» από τον στρατό

Όλες οι εξελίξεις για τον πόλεμο στην Ουκρανία/ Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star (5/5/22)

Την ώρα που ο πόλεμος μαίνεται σε όλα τα πεδία της Ουκρανίας, ο Πούτιν κάνει επίδειξη ισχύος στο Καλίνινγκραντ δοκιμάζοντας συστήματα πυρηνικών πυραύλων με «ηλεκτρονική εκτόξευση». 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, ο στρατός πραγματοποίησε άσκηση με πυρηνικούς πυραύλους στο δυτικό θύλακα του Καλίνινγκραντ. Η προσομοίωση έγινε στο πλαίσιο πολεμικών ασκήσεων στη Βαλτική Θάλασσα, σε σημείο ανάμεσα στην Πολωνία και τη Λιθουανία. Το υπουργείο Άμυνας αναφέρει επίσης πως έγιναν «ηλεκτρονικές εκτοξεύσεις» των κινητών βαλλιστικών πυραυλικών συστημάτων Iskander, τα οποία έχουν «πυρηνικές δυνατότητες». 

«Η Ουκρανία θα διαλυθεί», λένε ρωσικά ΜΜΕ - «Τη διεκδικούν και άλλες χώρες»

Η άσκηση περιελάμβανε «ενέργειες σε συνθήκες ακτινοβολίας και χημικής μόλυνσης» αλλά και ελιγμό του στρατού, σε περίπτωση άμυνας από τον εχθρό. 

Χάος στην Ουκρανία: Φωτογραφία από επίθεση των Ρώσων

Όσο ο πόλεμος στην Ουκρανία δε σταματά, οι ανησυχίες για πυρηνική επίθεση εντείνονται σε όλο τον κόσμο. Ο Πούτιν και ανώτεροι Ρώσοι αξιωματούχοι έως τώρα διαψεύδουν ότι έχουν πρόθεση να χρησιμοποιήσουν πυρηνικά. 

Ουκρανία: «Ο Πούτιν ετοιμάζει παρέλαση στην καμένη Μαριούπολη στις 9 Μαΐου»

Πάντως, από τις 24 Φεβρουαρίου η Ρωσία έχει θέσει τις πυρηνικές δυνάμεις της σε κατάσταση υψηλού συναγερμού, με τον Πούτιν να απειλεί με αντίποινα αν υπάρξει εμπλοκή της Δύσης στον πόλεμο της Ουκρανίας. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top