Ουκρανία: Νεκρός ο μαχητής του Αζόφ που είχε μιλήσει στην ελληνική Βουλή

Σκοτώθηκε στο πεδίο της μάχης στο Azovstal της Μαριούπολης

Ο Ζελένσκι μίλησε για το βίντεο μαχητή του Αζόφ στην ελληνική Βουλή σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ

Ο μαχητής του τάγματος Αζόφ που είχε μιλήσει στην ελληνική Βουλή φαίνεται πως σκοτώθηκε στον πόλεμο της Ουκρανίας

Ο θάνατός του φημολογούταν εδώ και μέρες, ωστόσο την είδηση επιβεβαίωσε ο πρέσβης της Ουκρανίας στην Αθήνα, Σεργκέι Σουτένκο, μιλώντας στην ΕΡΤ1. 

Η Ρωσία επιτίθεται συνολικά στην Ουκρανία - Γιατί γενικεύει τον πόλεμο

Συγκεκριμένα, ο στρατιώτης Μιχαήλ έχασε τη ζωή του στο πεδίο μάχης του Azovstal της Μαριούπολης, το οποίο δέχεται σφοδρή επίθεση από την αρχή του πολέμου. 

Η εμφάνιση του Μιχαήλ στην ελληνική Βουλή στις 7 Απριλίου είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις, καθώς το τάγμα Αζόφ, αν και ενταγμένο στον ουκρανικό στρατό, αποτελείται και από νεοναζί. 

Ουκρανία: Τι θα ανακοινώσει ο Βλαντίμιρ Πούτιν στις 9 Μαΐου;

«Ο παππούς μου τραυματίστηκε τρεις φορές από τους ναζί, εγώ μάχομαι με το τάγμα Αζόφ» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο Μιχαήλ. 

Πριν λίγες μέρες, ο Ουκρανός Πρόεδρος είχε δώσει συνέντευξη στην ΕΡΤ, στην οποία είχε σχολιάσει την εμφάνιση μαχητή του τάγματος Αζόφ στη Βουλή των Ελλήνων. 

«Οι Αζόφ αρχικά ήταν εθελοντές που είχαν τη νεοναζιστική ιδεολογία, κάποια παρέμειναν στο στρατιωτικό σκέλος και κάποιοι έγιναν πολιτικοί. Όσοι παρέμειναν στρατιώτες, είναι μέρος του στρατού της Ουκρανίας πλέον. Είναι υπερασπιστές της Ουκρανίας, όπως κάνουν στην Μαριούπολη, στην οποία πολεμούν κι άλλοι», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, τονίζοντας πως «οι Ρώσοι είναι οι Ναζί». 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top