Σανγκάη: Στους 17 οι νεκροί από το νέο κύμα της πανδημίας

Επιβεβαιώθηκαν 2.494 συμπτωματικές μολύνσεις και 16.407 ασυμπτωματικές

Εικόνες χάους στη Σαγκάη 

Aκόμη επτά θανάτους ασθενών εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19 το τελευταίο 24ωρο ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές στη Σανγκάη, εξέλιξη που ανεβάζει στα 17 τα θύματα του τρέχοντος κύματος της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στην κινεζική μητρόπολη των 26 εκατομμυρίων κατοίκων.

Βασιλακόπουλος: Το επικρατέστερο σενάριο για το τι συμβαίνει στη Σανγκάη

Ωστόσο, ο απολογισμός παραμένει εντυπωσιακά χαμηλός στο μεγάλο οικονομικό κέντρο, όπου καθημερινά επιβεβαιώνονται γύρω στις 20.000 νέα κρούσματα του SARS-CoV-2.

Σανγκάη: Στους 17 οι νεκροί από το νέο κύμα της πανδημίας

Γυναίκα κάνει rapid test στην Σανγκάη

Σήμερα ανακοινώθηκε πως επιβεβαιώθηκαν 2.494 συμπτωματικές μολύνσεις και 16.407 ασυμπτωματικές. 390 κρούσματα εντοπίστηκαν εκτός των τομέων της Σανγκάης που τελούν σε lockdown επ’ αόριστον.

Σανγκάη: Ανακοίνωσαν επτά νεκρούς μέσα σε ένα 24ωρο

Από την εκδήλωση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, ο οποίος ταυτοποιήθηκε στην κεντρική Κίνα στα τέλη του 2019, το Πεκίνο έχει καταφέρει –τουλάχιστον κατά τα επίσημα δεδομένα– να κρατήσει τον απολογισμό των θυμάτων κάτω από τις 5.000 και τον αριθμό των μολύνσεων γύρω στις 200.000 συνολικά. Οι αριθμοί αυτοί, θεαματικά κατώτεροι από αυτούς που ανακοινώνονται σε διεθνές επίπεδο, θεωρούνται γενικά πολύ υποτιμημένοι.

Ωστόσο η κινεζική οικονομική πρωτεύουσα έχει πλέον μετατραπεί σε πεδίο της πιο σοβαρής έξαρσης της πανδημίας στον ασιατικό γίγαντα, αφότου άρχισε η υγειονομική κρίση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top