Forbes: Οι πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου για το 2022 

Elon Musk, Jef Bezos και Bernard Arnault στις πρώτες θέσεις της λίστας Forb

Elon Musk

Ο πόλεμος, η πανδημία και οι βραδυκίνητες αγορές επηρέασαν τη φετινή λίστα με του πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο. Ειδικότερα, στην κατάταξη του περιοδικού Forbes καταγράφηκαν 87 λιγότεροι δισεκατομμυριούχοι συγκριτικά με το 2021.  
 
 

Forbes: Αυτοί είναι οι 25 πιο πλούσιοι καλλιτέχνες για το 2021

 

H λίστα του Forbes με τους 10 πλουσιότερους ανθρώπους για το 2022 


•    Elon Musk 
    

Περιουσία: 219 δισεκατομμύρια δολάρια  
    
•    Jeff Bezos 

Περιουσία: 171 δισεκατομμύρια δολάρια

Jef Bezos

Ο Jef Bezos (πηγή AP)
     
•    Bernard Arnault  

Περιουσία: 158 δισεκατομμύρια δολάρια 
    
•    Bill Gates 

Περιουσία: 129 δισεκατομμύρια δολάρια  
    
•    Warren Buffet 

Περιουσία: 118 δισεκατομμύρια δολάρια 
     
•    Larry Page

Περιουσία: 111 δισεκατομμύρια δολάρια 
    
•    Sergey Brin 

Περιουσία: 107 δισεκατομμύρια δολάρια 
    
•    Larry Ellison

Περιουσία: 106 δισεκατομμύρια δολάρια 
    
•    Steve Ballmer 

Περιουσία: 91.4 δισεκατομμύρια δολάρια
    
•    Mukesh Ambani 

Περιουσία: 90.7 δισεκατομμύρια δολάρια 
    
  
Στην κορυφή της λίστας Forbes ο Elon Musk  
 

Πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη είναι ο Elon Musk. Ο ιδρυτής της SpaceX και της  Neuralink, γενικός διευθυντής της Tesla, πρόεδρος τη SolarCity και πρόσφατα μέτοχος του Τwitter έχει περιουσία 219 δισεκατομμυρία δολάρια. 

Στόχος του για φέτος είναι να φέρει την επανάσταση στον τομέα των μετακινήσεων, τόσο στη γη, μέσω των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, όσο και στο διάστημα, μέσω της SpaceX.  

 

Εκτός λίστας Forbes ο Ντόναλντ Τραμπ

Ο Musk βρισκόταν το 2020 στην 31η θέση, ενώ το 2021 ανέβηκε στην 2η. Φέτος, κατέκτησε για πρώτη φορά την πρωτιά, κλέβοντάς τη από τον Jeff Bezos, του πλουσιότερου ανθρώπου για το 2021.   

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο ιδρυτής της Amazon, Jeff Bezos, με περιουσία 171 δισεκατομμύρια δολάρια και τρίτος είναι ο Bernard Arnault με 158 δισεκατομμύρια δολάρια στην κατοχή του.  Την πεντάδα συμπληρώνουν ο ιδρυτής της Microsoft Bill Gates και ο επιχειρηματίας - επενδυτής Warren Buffet.  

Bernard Arnault

O Bernard Arnault (πηγή AP) 

Απότομη κάθοδο σημείωσε από την άλλη ο ιδρυτής του Facebook, Mark Zuckerberg, o οποίος βρισκόταν στην κορυφαία πεντάδα της λίστας το 2021. Ωστόσο, οι κατηγορίες για παραπληροφόρηση που δέχτηκε για την εφαρμογή κατά την διάρκεια τη πανδημίας, τον έριξε στην 15η θέση.  
Στο τέλος της λίστας βρίσκονται ο επιχειρηματίας και στέλεχος κινηματογραφικών στούντιο David Geffen και ο μηχανικός Yu Renrong.   

Οι χαμένοι της περσινής χρονιάς είναι οι Ρώσοι. Η εισβολή του Πούτιν και ο πόλεμος στην Ουκρανία, εξαφάνισαν από τη λίστα 31 δισεκατομμυριούχους. Έδαφος έχασαν και οι Κινέζοι επιχειρηματίες. Η κυβερνητική καταστολή στις τεχνολογικές εταιρίες της χώρας τους οδήγησε σε 87 λιγότερους δισεκατομμυριούχους στη λίστα.  

Ωστόσο, συνολικά εντοπίστηκαν πάνω από 1.000 δισεκατομμυριούχοι των οποίων η περιουσία αυξήθηκε το 2022. Παράλληλα, υπήρξαν 236 νέες εντάξεις. Μάλιστα για πρώτη φορά φιγουράρουν στη λίστα τα νησιά Barbados, η Βουλγαρία, ηΕσθονία και η Ουρουγουάη.   
 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top