Το ανατριχιαστικό βίντεο με νεκρούς άμαχους που έδειξε ο Ζελένσκι στον ΟΗΕ

Περίπου 1.500 πολίτες έχουν πεθάνει στον πόλεμο - Φρικτές εικόνας

Απίστευτες φρικαλεότητες στην πόλη Μπούτσα καταγγέλλει η Ουκρανία - Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star (4/4/22)

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας μίλησε χθες στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για τον πόλεμο που ξεκίνησε πριν ενάμιση μήνα από τη Ρωσία και προέβαλλε ένα ανατριχιαστικό βίντεο από τη σφαγή αμάχων σε ουκρανικές πόλεις όπως η Μπούτσα, η Μαριούπολη και το Ιρπίν. 

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι μίλησε για περίπου 15 λεπτά και στη συνέχεια έδειξε ιδιαίτερα σκληρές φωτογραφίες από τους νεκρούς. Οι εκπρόσωποι των κρατών μελών είχαν σοκαριστεί καθώς παρακολουθούσαν τις αμέτρητες σωρούς από απανθρακωμένους και ακρωτηριασμένους ανθρώπων κάθε ηλικίας, ακόμα και παιδιών. 

«H Ρωσία ανασυγκροτείται για να επιτεθεί στο Ντονμπάς»

Κατά την ομιλία του, ο Ζελένσκι ζήτησε άμεση δράση της παγκόσμιας κοινότητας για τα εγκλήματα πολέμου που διαπράττει ο Πούτιν και ο στρατός του. Επίσης, απαίτησε η Ρωσία να βγει από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. «Έχουμε να κάνουμε με ένα κράτος που μετατρέπει το βέτο του στο Συμβούλιο Ασφαλείας σε δικαίωμα να (προκαλεί) τον θάνατο. Ρώσοι στρατιώτες σκοτώνουν αμάχους, βασανίζουν και βιάζουν γυναίκες και για την ευχαρίστησή τους». Για τη Μπούτσα είπε ότι «ο ρωσικός στρατός σκότωσε εσκεμμένα οποιονδήποτε υπηρέτησε τη χώρα μας. Στόχευσαν και σκότωσαν γυναίκες έξω από τα σπίτια τους. Ξεκλήρισαν οικογένειες, ενήλικες και παιδιά, ενώ προσπάθησαν να κάψουν πτώματα» είπε ο Ουκρανός Πρόεδρος. 

Ουκρανία: 11 άμαχοι νεκροί στη Μικολάγιφ

Την ώρα που όλοι παρακολουθούσαν συγκλονισμένοι τον Ουκρανό Πρόεδρο, ο Ρώσος πρεσβευτής του ΟΗΕ είπε πως όλα όσα λέει είναι «ψέματα» για τη φρίκη που προκάλεσε ο ρωσικός στρατός. Μάλιστα, είπε πως οι ρωσικές δυνάμεις βοήθησαν 600.000 αμάχους να φύγουν. 

Ο Κινέζος πρεσβευτής  τήρησα μία στάση υπέρ της Ρωσίας, λέγοντας πως σίγουρα οι εικόνες από την Ουκρανία είναι ανησυχητικές, αλλά οι όποιες κατηγορίες πρέπει να βασιστούν σε γεγονότα που θα επαληθευτούν. 

Νέο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας: Τα 6 σκληρά μέτρα  

Από την πλευρά της η Γαλλία δήλωσε μέσω του εκπροσώπου της πως θα ξεκινήσει τρεις έρευνες για εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία, σε βάρος Γάλλων πολιτών στην χώρα.

Λευκός Οίκος: Οι φρικαλεότητες στην Μπούτσα ίσως είναι απλά «η κορυφή του παγόβουνου»

Οι φρικαλεότητες στην πόλη Μπούτσα της Ουκρανίας μπορεί να είναι απλά «η κορυφή του παγόβουνου» στον επιθετικό πόλεμο που εξαπέλυσε η Ρωσία, σύμφωνα με την προεδρία των ΗΠΑ.

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις «πιθανόν διέπραξαν επίσης φρικαλεότητες» σε τμήματα της Ουκρανίας που δεν είναι προσβάσιμα αυτή τη στιγμή, εκτίμησε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, η Τζεν Ψάκι, χθες Τρίτη.

Δήμαρχος Μαριούπολης: Αφόρητη κατάσταση – Καταστράφηκε το 90% της πόλης 

«Αυτό που προβλέπαμε δυστυχώς έγινε και πιθανόν έχουμε δει μόνο την κορυφή του παγόβουνου (...). Δεν έχουμε πρόσβαση σε έκταση της χώρας όπου (οι ρώσοι στρατιωτικοί) πιθανόν διέπραξαν επίσης φρικαλεότητες», συνέχισε.

Οι ΗΠΑ είχαν προειδοποιήσει εδώ και καιρό πως η «πρόθεση» του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και του ρωσικού στρατού ήταν να διαπραχθούν ωμότητες στην Ουκρανία, επέμεινε.

Ο εντοπισμός εκατοντάδων πτωμάτων αμάχων στην Μπούτσα προκάλεσε διεθνή κατακραυγή. Το Κίεβο, η Ουάσινγκτον και σύμμαχοί τους κατηγορούν τον στρατό της Ρωσίας για βασανισμούς και εκτελέσεις αθώων. Η Μόσχα το  διαψεύδει, χαρακτηρίζει ανυπόστατες και κατασκευασμένες τις κατηγορίες αυτές. Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κάλεσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν να δικαστεί για εγκλήματα πολέμου, κάτι που το Κρεμλίνο απέρριψε.

Ζελένσκι στο Συμβούλιο Ασφαλείας ΟΗΕ: Διώξτε τη Ρωσία από μόνιμο μέλος  

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ετοιμάζεται να ανακοινώσει νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας σήμερα, που θα περιλαμβάνουν ιδίως την απαγόρευση «κάθε επένδυσης» στη χώρα, είπε νωρίτερα η κυρία Ψάκι.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top