Ουκρανία: Στα λόγια η κατάπαυση πυρός των Ρώσων σε Κίεβο - Τσερνίχιβ    

Συνεχίσθηκαν οι μάχες – Σφυροκόπημα των ουκρανικών πόλεων 

Στα  λόγια απ΄ ότι φαίνεται έχουν μείνει οι Ρώσοι για μερική κατάπαυση του πυρός τόσο στο Κίεβο όσο και στο Τσερνίχιβ, στον πόλεμο στην Ουκρανία. Οι μάχες στα περίχωρα της πρωτεύουσας, καθώς και οι βομβαρδισμοί στο Τσερνίχιβ, συνεχίστηκαν καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας. Μάλιστα την ώρα που έδινε συνέντευξη ο δήμαρχος της πόλης, ακούγονταν βομβαρδισμοί. 

Εικόνες καταστροφής που κατέγραψε η κάμερα του Star στη Στογιάνκα

Εικόνες καταστροφής που κατέγραψε η κάμερα του Star στη Στογιάνκα  

Μάλιστα οι βομβαρδισμοί στο Τσερνίχιβ  διέκοψαν τη συνέντευξη του δημάρχου στον αέρα του CNN. Όλη τη νύχτα η ιστορική πόλη βόρεια της Ουκρανίας, κοντά στα σύνορα με τη Λευκορωσία, δεχόταν αλλεπάλληλες επιθέσεις από τους Ρώσους. Για «απάνθρωπους βομβαρδισμούς σε πολλές κατοικημένες περιοχές της πόλης», έκανε λόγο ο δήμαρχος της. 

«Πεθαίνω;»: Τι ρωτούσε ο Αμπράμοβιτς μετά τη δηλητηρίαση   

«Κατά τη διάρκεια της νύχτας είχαμε επίθεση στην κατοικημένη περιοχή Λιότκα. 'Έχουμε 400 άτομα σε νοσοκομεία και την τελευταία ημέρα νοσηλεύτηκαν 30 άτομα από τις επιθέσεις. Θα επιβιώσουμε και δε θα παραδοθούμε» δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης. 
Στο Τσερνίχιβ οι καταστροφές είναι μεγάλες. 

Αλλά και ο Βιάτσεσλαβ Χάους,  κυβερνήτης του Τσερνίχιβ, δήλωσε: «Χθες οι Ρώσοι δήλωσαν δημοσίως ότι μειώνουν την επίθεση και τη δραστηριότητά τους προς τις κατευθύνσεις του Τσερνίχιβ και του Κιέβου. Το πιστεύουμε αυτό; Φυσικά, όχι». 

Πρόεδρος Ουκρανίας:  Δε βλέπουμε κανένα λό00γο να τους εμπιστευόμαστε

«Δε βλέπουμε κανένα λόγο να εμπιστευόμαστε τα λόγια ορισμένων εκπροσώπων ενός κράτους που συνεχίζει να αγωνίζεται για την καταστροφή μας»  σχολίασε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Ζελένσκι για τις επιθέσεις των Ρώσων που συνεχίζονται   

Αξιωματούχοι της Ουκρανίας δεν πιστεύουν λέξη από τις υποσχέσεις των Ρώσων για αποκλιμάκωση των επιχειρήσεων σε περιοχές της Ουκρανίας. Οι πυραυλικές επιθέσεις συνεχίζονται στα περίχωρα του Κιέβου. 

Την ίδια ώρα, μόνο θλίψη και οργή μπορεί να νιώσει κανείς βλέποντας τις εικόνες από την Στογιάνκα. Είναι πια μια πόλη - φάντασμα, λίγα χιλιόμετρα έξω από την Ουκρανική πρωτεύουσα. 

«Οι μάχες συνεχίζονται. Είμαστε 5 με 6 χιλιόμετρα από το Ιρπίν. Τίποτα δεν υπάρχει. Λαμαρίνες, τζάμια. Το εστιατόριο εδώ έχει καταστραφεί τελείως» μετέδωσε η απεσταλμένη του Star στο Κίεβο Λευκή Γεωργάκη. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top