Ζελένσκι: Πρώτη συνέντευξη σε Ρώσους δημοσιογράφους - Μίλησε στα ρωσικά

Οι ρωσικές αρχές προειδοποίησαν να μη μεταδοθεί στα ΜΜΕ της χώρας

Η ομιλία του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο βρετανικό κοινοβούλιο - Βίντεο αρχείου

Την πρώτη του συνέντευξη σε Ρώσους δημοσιογράφους έδωσε ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μιλώντας μάλιστα στα ρωσικά.

Αγωνιώδης έκκληση Ζελένσκι στα κράτη της Δύσης: Δώστε μας όπλα!   

«Η Ουκρανία είναι προετοιμασμένη να συζητήσει να υιοθετήσει ένα καθεστώς ουδετερότητας, στο πλαίσιο μιας ειρηνευτικής συμφωνίας με τη Ρωσία, όμως θα έπρεπε αυτό να το εγγυηθούν τρίτα μέρη και να τεθεί σε δημοψήφισμα», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος στη διαδικτυακή συνέντευξη που παραχώρησε σε ρωσικά ΜΜΕ, και προβλήθηκε στο κανάλι της ουκρανικής προεδρίας στο Telegram. 

Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Βολοντίμιρ Ζελένσκι - AP

Εγγυήσεις ασφαλείας και ουδετερότητα, μη πυρηνικό καθεστώς του κράτους μας. Είμαστε έτοιμοι να το συζητήσουμε. Πρόκειται για το σημαντικότερο σημείο.
 
«Αυτό το σημείο των διαπραγματεύσεων (…) βρίσκεται υπό συζήτηση, εξετάζεται εις βάθος», επεσήμανε ο Ζελένσκι στη συνέντευξή του σε ρωσικά ΜΜΕ, που προβλήθηκε στο κανάλι της ουκρανικής προεδρίας στο Telegram. 

Ο Ουκρανός πρόεδρος είπε ότι η ρωσική εισβολή προκάλεσε την καταστροφή πόλεων με ρωσόφωνο πληθυσμό στην Ουκρανία και σημείωσε πως η καταστροφή είναι χειρότερη σε σύγκριση με τους ρωσικούς πολέμους στην Τσετσενία. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ουκρανία συζητά τη χρήση της ρωσικής γλώσσας στην Ουκρανία στις συνομιλίες με τη Ρωσία, όμως αρνήθηκε να συζητήσει άλλα ρωσικά αιτήματα, όπως την αποστρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας. 

Σημειώνεται ότι οι ρωσικές αρχές είχαν από πριν προειδοποιήσει τα ρωσικά ΜΜΕ να αποφύγουν να  μεταδώσουν τη συγκεκριμένη συνέντευξη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top