Ουκρανία: Το πυραυλικό οπλοστάσιο της Ρωσίας

Ποια όπλα χρησιμοποιούν οι Ρώσοι στον πόλεμο

Οι Ρώσοι έχουν ένα μεγάλο οπλοστάσιο πυραύλων προκειμένου να πραγματοποιούν χτυπήματα στις πόλεις της Ουκρανίας που θέλουν να καταλάβουν. 

Ουκρανία: Πάνω από 1.000 άμαχοι νεκροί - Ξεκινά νέος γύρος διαπραγματεύσεων

Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Άρη Λάμπου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, οι Ρώσοι υπολογίζεται ότι έχουν πάνω 5.900 πυραύλους, ενώ εκτόξευσαν και πυραύλους κρουζ Κάλιμπρ από τη Σεβαστούπολη. Μπορούν να τους εκτοξεύσουν από πλοία, υποβρύχια, αεροπλάνα ή στρατιωτικές βάσεις. Η κεφαλή τους γεμίζει ακόμα και με 500 κιλά εκρηκτικά. Πετούν χαμηλά και μέσω ελιγμών αποφεύγουν εμπόδια, ενώ μπορούν να καλύψουν μια απόσταση 1.500 χιλιομέτρων, με ταχύτητες που ξεπερνούν τις 3.500 χλμ/ώρα.

«Βόρεια και Νότια Κορέα» θέλει να δημιουργήσει στην Ουκρανία η Ρωσία   

Ένα από τα όπλα των Ρώσων που τα έχουμε δει ελάχιστα στην Ουκρανία είναι οι πύραυλοι Όνικς,  επίσης τύπου κρουζ.  Η γόμωσή τους φτάνει τα 300 κιλά συμβατικά εκρηκτικά, ενώ η μέγιστη  ταχύτητά τους φτάνει τις 3.000 χλμ/ωρα.

Οι Ρώσοι, όμως, διαθέτουν και βαλλιστικούς πυραύλους Ισκαντέρ, οι οποίοι διαφέρουν από τους κρουζ. Οι βαλλιστικοί, όταν εκτοξεύονται, περνούν την ατμόσφαιρα, μπαίνουν σε τροχιά και στη συνέχεια πέφτουν κάθετα, χτυπώντας με μεγάλη ακρίβεια τον στόχο τους. Οι Ισκαντέρ μπορούν να γεμίσουν ακόμα και με 700 κιλά εκρηκτικά, ενώ οι ταχύτητές τους ειναι ιλιγγιώδεις που ξεπερνούν τις 7.000 χλμ/ώρα.

Σημειώνεται ότι και οι τρεις τύποι πυραύλων δέχονται και πυρηνικές κεφάλες.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top