Ουκρανία: Τουλάχιστον 80 οι νεκροί από βομβαρδισμό στρατοπέδου στο Μικολάιφ

Φόβοι για βαρύ απολογισμό νεκρών

Φόβους για βαρύ απολογισμό νεκρών δημιουργεί ρωσική αεροπορική επιδρομή σε στρατόπεδο στο Μικολάιφ της νότιας Ουκρανίας.

Το στρατόπεδο, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς, επλήγη από έξι ρωσικούς πυραύλους το πρωί της Παρασκευής. Μέχρι και 200 στρατιώτες εκτιμάται ότι βρίσκονταν μέσα στο στρατώνα βόρεια του Μυκολάιβ, στο νότιο τμήμα της Ουκρανίας, όταν έγινε η επίθεση.

Τουλάχιστον 50 σοροί έχουν ανασυρθεί, δήλωσε Ουκρανός στρατιωτικός στο πρακτορείο ειδήσεων AFP. «Δεν γνωρίζουμε πόσοι άλλοι βρίσκονται στα ερείπια», πρόσθεσε. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, τουλάχιστον 80 είναι οι νεκροί που έχουν ανασυρθεί, μέχρι τώρα.

Ο αριθμός των νεκρών, πάντως, δεν έχει επιβεβαιωθεί από τις ουκρανικές αρχές.

ΗΠΑ: Drones - «καμικάζι» στέλνει ο Μπάιντεν στην Ουκρανία

Οι Ρώσοι «πραγματοποίησαν δειλά πλήγματα κατά στρατιωτών την ώρα του ύπνου. Η επιχείρηση διάσωσης συνεχίζεται», ανακοίνωσε το Σάββατο το πρωί ο κυβερνήτης του Μικολάι, Βιτάλι Κιμ σε βίντεο που αναρτήθηκε στο facebook.

Σύμφωνα με πληροφορίες στρατιωτικού που βρισκόταν επί τόπου, περί τους 200 νεαρούς στρατιώτες βρίσκονταν στο στρατόπεδο την ώρα της επίθεσης. «Δεκάδες έχουν σκοτωθεί», δήλωσε άλλος Ουκρανός στρατιώτης.

Ουκρανή πρόσφυγας πέθανε μπροστά στα παιδιά της μόλις έφτασε στη Ρώμη

«Συνεχίζουμε να μετράμε, αλλά είναι αδύνατον να ξέρουμε λόγω της κατάστασης των πτωμάτων», δήλωσε ένας διασώστης.

Ο δήμαρχος του Μικολάιφ Ολεξάντρ Σένκεβιτς δήλωσε, σύμφωνα με τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, ότι αυτή η πόλη, που αριθμούσε μισό εκατομμύριο κατοίκους πριν από τον πόλεμο, βομβαρδίσθηκε από την γειτονική της περιοχή της Χερσώνας, που βρίσκεται υπό ρωσικό έλεγχο.

«Ο βομβαρδισμός γίνεται με μεγάλη ταχύτητα για να ενεργοποιηθεί το σύστημα του αντιαεροπορικού συναγερμού», δήλωσε σύμφωνα με την ηλεκτρονική σελίδα της Ukraïnska Pravda.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top