Ιαπωνία: Αύξηση καταγράφουν οι αυτοκτονίες γυναικών για δεύτερη χρονιά

Σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Αστυνομικής Υπηρεσίας έφτασαν τις 7.068

γυναικα περπαταει

Ο αριθμός των γυναικών που αυτοκτόνησαν στην Ιαπωνία αυξήθηκαν για δεύτερη συνεχή χρονιά το 2021 αν και ο συνολικός αριθμός των αυτοχείρων μειώθηκε, όπως ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

Βρυξέλλες: 20% αύξηση στις αυτοκτονίες σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές

Η αυτοκτονία έχει μακρά ιστορία στην Ιαπωνία ως ένας τρόπος να αποφευχθεί η ντροπή ή η ατίμωση και το ποσοστό αυτοκτονιών της για καιρό ήταν το υψηλότερο μεταξύ των χωρών της Ομάδας των 7 (G7), αλλά μια συντονισμένη εθνική προσπάθεια μείωσε τους αριθμούς κατά περίπου 40% σε 15 χρόνια -αν και αυξήθηκαν το 2020 λόγω του άγχους που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Ενώ ο συνολικός αριθμός αυτοκτονιών μειώθηκε κατά 74 στις 21.007 συγκριτικά με ένα χρόνο νωρίτερα, ο αριθμός των γυναικών που αυτοκτόνησαν αυξήθηκε κατά 42 στις 7.068, η δεύτερη συνεχή χρονιά αύξησης, σύμφωνα με τα στοιχεία από την Εθνική Αστυνομική Υπηρεσία.

Στον αντίποδα, ο αριθμός των ανδρών που αυτοκτόνησαν μειώθηκε κατά 116 στους 13.939. Δεν υπήρχε άμεσα εξήγηση για τη διαφορά αυτή, αλλά αξιωματούχοι έχουν πει στο παρελθόν ότι η πανδημία του κορωνοϊού άσκησε επιπλέον πιέσεις στις γυναίκες για μια σειρά από λόγους, όπως η απώλεια εργασίας στους κλάδους υπηρεσιών και λιανικών πωλήσεων όπου τείνουν να απασχολούνται γυναίκες.

Μυστήριο με τις αυτοκτονίες αστυνομικών που ήταν στην έφοδο στο Καπιτώλιο

Ο αριθμός των αυτοκτονιών κορυφώθηκε στις 34.427 το 2003, προκαλώντας μεγάλη ανησυχία στους αξιωματούχους χάραξης πολιτικής, που εκπόνησαν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα πρόληψης που ξεκίνησε το 2007. Έως το 2019, πριν από την εμφάνιση του κορωνοϊού, οι αυτοκτονίες είχαν μειωθεί περίπου στις 20.000.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top