Ρώσος μεγιστάνας δίνει 1 εκατ. δολάρια για το «κεφάλι» του Πούτιν

Οι κατηγορίες για υπεξαίρεση, η ρωσική μαφία και το συμβόλαιο θανάτου

Οι Ρώσοι ολιγάρχες, φίλοι του Βλαντίμιρ Πούτιν που κυνηγά η Δύση - Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star 23/2

Ένας Ρώσος επιχειρηματίας προσφέρει ένα εκατομμύρια δολάρια σε όποιον συλλάβει τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν. Σε αφίσα που ανήρτησε στο διαδίκτυο υπάρχει η φωτογραφία του Πούτιν και ο τίτλος «Wanted: Dead or Alive».

Επίθεση στο Instagram δέχεται η «κρυφή» κόρη του Πούτιν

Ο 55χρονος επιχειρηματίας Alex Konanykhin ανέφερε σε αναρτήσεις του σε Facebook και LinkedIn ότι θα έδινε το παραπάνω αστρονομικό ποσό σε όποιον καταφέρει να συλλάβει τον Πούτιν, τον οποίο χαρακτηρίζει ως «εγκληματία πολέμου σύμφωνα με τους διεθνείς νόμους».

«Υπόσχομαι να πληρώσω 1.000.000 δολάρια στον ή στους αξιωματικούς που, συμμορφούμενοι με το συνταγματικό τους καθήκον, θα συλλάβουν τον Πούτιν ως εγκληματία πολέμου σύμφωνα με τη ρωσική και διεθνή νομοθεσία», ανέφερε στην ανάρτησή του και επεσήμανε ότι δεν είναι Ρώσος πρόεδρος, αφού «δολοφόνησε τους αντιπάλους του».

επικήρυξη Πούτιν

Λίγες ώρες, το Facebook «κατέβασε» την ανάρτηση του Ρώσου μεγιστάνα, με τον ίδιο να ξεκαθαρίζει ότι δε ζητά την εκτέλεση του Ρώσου προέδρου, αλλά θέλει να οδηγηθεί στη δικαιοσύνη.

Ποιος είναι ο Alex Konanykhin που επικήρυξε τον Πούτιν

Ο 55χρονος Alex Konanykhin είναι ένας πλούσιος επιχειρηματίας που υπηρέτησε σε ρωσική αντιπροσωπεία στις ΗΠΑ το 1992, υπό τον τότε πρόεδρό τους Μπόρις Γέλτσιν.

Μετά από διαμάχη με το Κρεμλίνο, το οποίο τον κατηγόρησε για υπεξαίρεση 8 εκατομμυρίων δολαρίων από τη Russian Exchange Bank στη Μόσχα, το 2007 του χορηγήθηκε άσυλο για να μείνει στις ΗΠΑ.

Σήμερα, ο Konanykhin συμμετέχει στο «Circle of Money» της τηλεοπτικής εκπομπής «Unicorn Hunters», μια τεχνολογική έκδοση του Shark Tank, με τον συνιδρυτή της Apple, Steve Wozniak.

Ρώσος επιχειρηματίας επικήρυξε τον Πούτιν

Σπούδασε στο Φυσικό και Τεχνικό Ινστιτούτο της Μόσχας προτού εγκαταλείψει τις σπουδές του και ξεκινήσει διάφορες επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων των ακινήτων και των τραπεζών.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1990, φέρεται άξιζε 300 εκατομμύρια δολάρια και διηύθυνε περισσότερες από 100 εταιρείες

Το 1996, οι Ρώσοι τον κατηγόρησαν για υπεξαίρεση και συνελήφθη μαζί με τη σύζυγό του στις ΗΠΑ για παραβίαση της βίζας τους.

Ρώσος επιχειρηματίας επικήρυξη

Κατά τη διάρκεια της δίκης του, πράκτορες του FBI ισχυρίστηκαν ότι η ρωσική μαφία είχε συνάψει συμβόλαιο θανάτου κατά του Konanykhin. Από την πλευρά του, ο 55χρονος επιχειρηματίας ισχυρίστηκε ότι άνθρωποι στη Russian Exchange Bank τον απείλησαν, αναγκάζοντάς τον να διαφύγει στις ΗΠΑ.

Η υπόθεση διευθετήθηκε και ο Konanykhin έλαβε πολιτικό άσυλο, όμως το καθεστώς του ανακλήθηκε το 2004. Τελικά, το 2017 του δόθηκε οριστικά άσυλο και αυτή τη στιγμή διευθύνει την εταιρεία TransparentBusiness.

Σε πρόσφατες αναρτήσεις ο Konanykhin αποκάλεσε τη Ρωσία «φασιστικό κράτος» και ισχυρίστηκε ότι «σπρώχνει τον κόσμο προς τον πυρηνικό αφανισμό».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top