Μπλίνκεν: «Το ΝΑΤΟ δεν επιδιώκει σύγκρουση, αλλά είμαστε έτοιμοι»

Καταδίκασε την επίθεση στο πυρηνικό εργοστάσιο στη Ζαπορίζια

Ενώ σχεδόν όλος ο πλανήτης μιλά για την αναίτια και ανελέητη επίθεση του Πούτιν στην Ουκρανία, τα ρωσικά ΜΜΕ δηλώνουν πως η «ειδική στρατιωτική επιχείρηση αύξησε τη δημοτικότητά του»/ Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star (3/3/22)

«Το ΝΑΤΟ θα υπερασπιστεί όλους του τους συμμάχους και το έδαφός του έναντι μιας ρωσικής επίθεσης», δήλωσε σήμερα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, προσερχόμενος στην έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών των χωρών μελών του ΝΑΤΟ που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες με θέμα την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Η Συμμαχία μας είναι αμυντική. Δεν επιζητούμε τη σύγκρουση. Αλλά αν η σύγκρουση φτάσει σε εμάς, είμαστε έτοιμοι για αυτό και θα υπερασπιστούμε κάθε ίντσα του εδάφους του ΝΑΤΟ», τόνισε ο Μπλίνκεν, ενώ καταδίκασε τις ρωσικές επιθέσεις εναντίον των αμάχων στην Ουκρανία.

Ουκρανία: Οι Ρώσοι προσπάθησαν τρεις φορές να δολοφονήσουν τον Ζελένσκι

«Και στη διάρκεια της νύκτας είδαμε επίσης αναφορές για επίθεση εναντίον ενός πυρηνικού εργοστασίου. Αυτό απλώς καταδεικνύει την αφροσύνη αυτού του πολέμου και τη σημασία να τερματιστεί και τη σημασία η Ρωσία να απομακρύνει όλα της τα στρατεύματα και να δεσμευθεί σε διπλωματικές προσπάθειες καλή τη πίστει», κατάληξε ο Αμερικανός υπουργός.

Αμερικανός γερουσιαστής: «Σκοτώστε τον Πούτιν για να τελειώσει ο πόλεμος»

Ο Αμερικανός γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ ζήτησε χθες από «κάποιον στη Ρωσία» να δολοφονήσει τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και να προσφέρει «μια μεγάλη υπηρεσία» στη Ρωσία και τον υπόλοιπο κόσμο.

«Ο Πούτιν κρύβει την οικογένειά του σε πυρηνικό καταφύγιο»

Αρχικά ο Γκράχαμ, ένας Ρεπουμπλικάνος, έκανε αυτή την πρόταση στη διάρκεια εμφάνισής του στην εκπομπή του Σον Χάνιτι στο Fox News. Επανέλαβε το σχόλιό του με μια σειρά αναρτήσεων στο Twitter, κάνοντας μια αναφορά τόσο στον Βρούτο, που πρόδωσε τον Ρωμαίο αυτοκράτορα Ιούλιο Καίσαρα, όσο και στην αποτυχημένη προσπάθεια δολοφονίας του Αδόλφου Χίτλερ το 1944 από τον Γερμανό αξιωματικό Κλάους φον Στάουφενμπεργκ.

«Υπάρχει ένας Βρούτος στη Ρωσία; Υπάρχει ένας πιο επιτυχημένος συνταγματάρχης Στάουφενμπεργκ στον ρωσικό στρατό;», διερωτήθηκε.

Στα χέρια των Ρώσων το πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια

«Ο μόνος τρόπος να τερματιστεί αυτό είναι κάποιος στη Ρωσία να δολοφονήσει αυτόν τον τύπο. Θα προσέφερε μεγάλη υπηρεσία στην πατρίδα του και στον κόσμο», πρόσθεσε ο Αμερικανός γερουσιαστής.

Ο Γκράχαμ, στενός σύμμαχος του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, κατέθεσε την Παρασκευή πρόταση για την καταδίκη του Ρώσου προέδρου και των επικεφαλής του ρωσικού στρατού, τους οποίους κατηγόρησε ότι διαπράττουν «εγκλήματα πολέμου» και «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top