Κορωνοϊός: Πενταπλάσιος ο κίνδυνος νοσηλείας μετά το μονοδοσικό εμβόλιο J&J

Τι έδειξε γαλλική μελέτη- Πώς μπορεί να μειωθεί ο κίνδυνος

Όλα όσα είπε η Μαρία Θεοδωρίδου στην ενημέρωση για την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα μας/ (2/3/22)

Ο κίνδυνος νοσηλείας λόγω Covid-19 μετά τον εμβολιασμό με το μονοδοσικό εμβόλιο Johnson & Johnson είναι περίπου πενταπλάσιος, σε σχέση με όσους εμβολιάστηκαν με το δύο δόσεων εμβόλιο Pfizer/NioNTech, όπως δείχνει μία μεγάλη γαλλική επιστημονική έρευνα.

Οι ερευνητές, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό JAMA Network Open, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, συνέκριναν στοιχεία για σχεδόν 700.000 άτομα που εμβολιάστηκαν με J&J και άλλους τόσους με Pfizer. Η μέση ηλικία των ατόμων ήταν τα 66 έτη. Στη μελέτη συμπεριλήφθηκε σχεδόν όλος ο πληθυσμός άνω των 55 ετών που είχε κάνει το μονοδοσικό εμβόλιο στη Γαλλία.

εμβολιασμός

Περίπου πενταπλάσιος, σε σχέση με όσους εμβολιάστηκαν με το δύο δόσεων εμβόλιο Pfizer/NioNTech, είναι ο κίνδυνος νοσηλείας λόγω Covid-19, μετά τον εμβολιασμό με το μονοδοσικό εμβόλιο Johnson & Johnson

 Διαπιστώθηκε ότι στο χρονικό διάστημα περίπου 2 μηνών μετά τον εμβολιασμό στην ομάδα των εμβολιασμένων με J&J, υπήρξαν 129 εισαγωγές στο νοσοκομείο, ενώ στην ομάδα της Pfizer μόνο 23 (δηλαδή περίπου το ένα πέμπτο). Οι ερευνητές εκτίμησαν ότι το εμβόλιο Pfizer είχε αποτελεσματικότητα 92% έναντι του κινδύνου νοσηλείας, ενώ της J&J 59%.

Κορωνοϊός: «Το πιστοποιητικό εμβολιασμού ίσως καταργηθεί πριν το Πάσχα»

Οι Γάλλοι επιστήμονες συμπέραναν ότι αυτά τα ευρήματα ενισχύουν τη σύσταση ότι πρέπει να χορηγείται δεύτερη ενισχυτική δόση εμβολίου mRNA (Pfizer ή Moderna) σε όσους είχαν κάνει αρχικά το μονοδοσικό εμβόλιο.

Οι ερευνητές υπενθυμίζουν ότι στις αρχικές μελέτες το εμβόλιο J&J είχε εμφανίσει αποτελεσματικότητα 85,4% κατά της σοβαρής Covid-19 και περίπου 68% κατά του κινδύνου νοσηλείας του γενικού πληθυσμού.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top