«Η Ουκρανία είναι ευπρόσδεκτη στην Ε.Ε.», λέει ο Βέμπερ

Η Πολωνία υπέρ μιας διαδικασίας – εξπρές για την ένταξη της χώρας

Τη δολοφονία του Ζαλένσκι φέρεται να έχει διατάξει ο Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου - Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star (28/2)

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι υπέγραψε χθες Δευτέρα επίσημο αίτημα για την ένταξη της χώρας του στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ζητώντας από την Ε.Ε. να επιτρέψει στην Ουκρανία να αποκτήσει άμεση ένταξη βάσει μιας ειδικής διαδικασίας, καθώς αμύνεται από εισβολή ρωσικών δυνάμεων.

Αίτημα ένταξης στην ΕΕ κατέθεσε επισήμως ο Ζελένσκι! 

«H Oυκρανία είναι ευπρόσδεκτη στην Ε.Ε.», ανέφερε ο Επικεφαλής της ΚΟ του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ, σε ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους πριν από την έναρξη της έκτακτης ολομέλειας του ΕΚ.

Ο Μητσοτάκης στηρίζει Ζελένσκι για ένταξη στην ΕΕ

Οι Ουκρανοί είναι οι ήρωες του σημερινού αγώνα για την ελευθερία και τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής μας.

«Ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι ρωτάει αν είναι μέρος μας, αν μπορούν να έχουν την υποψηφιότητα, αυτό πρέπει να απαντηθεί με ένα ξεκάθαρο ναι. Η ένταξη είναι μια μακρά διαδικασία, όλοι το γνωρίζουν αυτό, αλλά το σήμα μας είναι δυνατό και ξεκάθαρο: η Ουκρανία είναι ευπρόσδεκτη στην ΕΕ και θα μας βρείτε δίπλα σας να αγωνιζόμαστε για την ελευθερία και τη δημοκρατία των λαών μας», πρόσθεσε ο Μάνφρεντ Βέμπερ.

Τόνισε, δε, ότι αυτό που κάνει ο Πούτιν είναι εντελώς αντίθετο από αυτό που πρεσβεύει η Ευρώπη:

Σκέφτεται με εθνικισμό, σκέφτεται σφαίρες επιρροής. Σκέφτεται σε μια Αυτοκρατορική Ρωσία, εμείς σκεφτόμαστε με σεβασμό προς όλους για μικρές και μεγάλες χώρες.

Τέλος, υπογράμμισε ότι το ΕΛΚ στηρίζει πλήρως όλες τις αποφάσεις των τελευταίων ημερών και έκανε λόγω για «σκληρές κυρώσεις» από την πλευρά της Ε.Ε. σε βάρος της Ρωσίας, ωστόσο εξέφρασε την άποψη ότι θα έπρεπε τα περιοριστικά μέτρα να είχαν παρουσιαστεί πριν από την έναρξη του πολέμου.

Η Πολωνία υπέρ μιας διαδικασίας – εξπρές για την ένταξη της Ουκρανίας στην Ε.Ε.

Η Πολωνία τάσσεται υπέρ μιας διαδικασίας - εξπρές για την ένταξη της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο Πρόεδρος της χώρας Αντρέι Ντούντα με ανάρτησή του στο Twitter.

«Το στάτους της υποψήφιας προς ένταξη χώρας πρέπει να δοθεί άμεσα και να αρχίσουν κατόπιν οι ενταξιακές συνομιλίες. Η Ουκρανία πρέπει επίσης να αποκτήσει πρόσβαση στους πόρους της ΕΕ για ανοικοδόμηση. Αυτό αξίζει η Ουκρανία», έγραψε ο κ. Ντούντα και έκανε λόγο για «ηρωισμό» του ουκρανικού έθνους, των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων και του προέδρου Ζελένσκι.

«Αυτός ο ηρωισμός καθίσταται κομμάτι της ιστορίας του ελεύθερου κόσμου. Αποτελεί δέσμευσή μας, των ήδη ελεύθερων, να διασφαλίσουμε ότι θα νικήσουν. Πρέπει να δράσουμε, ο χρόνος τελειώνει», τόνισε.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top