Ο Μητσοτάκης στηρίζει Ζελένσκι για ένταξη στην ΕΕ

Στους 12 ο αριθμός των ομογενών που έχασαν τη ζωή τους

Πλήρη αλληλεγγύη στον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δηλώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με ανάρτησή του στο twitter, ο πρωθυπουργός τάσσεται υπέρ της ένταξης της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Πλήρης αλληλεγγύη στον Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και το λαό της Ουκρανίας. Χαιρετίζουμε την επιλογή της Ουκρανίας για την ΕΕ- είναι μια από εμάς», έγραψε ο πρωθυπουργός.

Υπενθυμίζεται ότι ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι μέσω νέου τηλεοπτικού διαγγέλματος ζήτησε την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ μέσω ειδικής διαδικασίας.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο αποστολής μαχητικών και πιλότων στην Ουκρανία

«Στόχος μας είναι να είμαστε μαζί με όλους τους Ευρωπαίους και, το πιο σημαντικό, να είμαστε σε ισότιμη βάση. Είμαι σίγουρος ότι είναι δίκαιο. Είμαι σίγουρος ότι είναι δυνατό», είπε.

Δένδιας: Να σταματήσουν αμέσως οι επιθέσεις

«Οι στρατιωτικές επιθέσεις κατά της Ουκρανίας παραβιάζουν σοβαρά θεμελιώδεις αρχές του Διεθνούς Δικαίου, αρχής γενομένης από τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ», είπε ο Νίκος Δένδιας, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, κατά τις εργασίες του Τμήματος Υψηλού Επιπέδου της Διάσκεψης για τον Αφοπλισμό.

Παγώνει τις «χρυσές βίζες» για τους Ρώσους πολίτες η Ελλάδα

Ο υπουργός Εξωτερικών στάθηκε ιδιαίτερα στις επιθέσεις κατά αμάχων, οι οποίες έγιναν η αιτία να σκοτωθούν 10 Έλληνες ομογενείς.

«Είμαστε έτοιμοι να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια σε περιφερειακά και διεθνή φόρα ώστε να συμβάλουμε σε όλες τις προσπάθειες αποκλιμάκωσης. Τα γεγονότα στην Ουκρανία αφορούν ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα. Ο καθένας από εμάς πρέπει να εργαστεί προς την κατεύθυνση της αποκλιμάκωσης», σημείωσε.

Ρουσόπουλος για Ουκρανία: Περνάμε σε ιστορικά πολύ διαφορετική εποχή

«Από εθνική σκοπιά και δεδομένου ότι δεν υπάρχουν γρήγορες λύσεις για τον αφοπλισμό, πιστεύουμε ότι μόνο μέσω μιας σταδιακής προσέγγισης μπορούμε να φτάσουμε σε έναν πλήρη και επαληθεύσιμο πυρηνικό αφοπλισμό. Ένα κατάλληλο πρώτο βήμα θα ήταν η ολοκλήρωση της Συνθήκης Αποκοπής Σχάσιμων Υλικών και η καθολικοποίηση της Συνθήκης για την Πλήρη Απαγόρευση των Πυρηνικών Δοκιμών», πρόσθεσε ο ΥΠΕΞ.

Επικοινωνία Δένδια με Μπλίνκεν για Ουκρανία και Τουρκία

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε το απόγευμα της Κυριακής 27/2 ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας με τον Αμερικάνο ομόλογό του, Άντονι Μπλίνκεν.

Τσαβούσογλου σε Δένδια: «Μοναδικό του χόμπι η δυσφήμηση της Τουρκίας»

Σύμφωνα με όσα έγραψε στο twitter o Νίκος Δένδιας, η συζήτηση επικεντρώθηκε γύρω από τις εξελίξεις στην Ουκρανία αλλά και την κυριαρχία των νησιών του Αιγαίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top