Τσαβούσογλου σε Δένδια: «Μοναδικό του χόμπι η δυσφήμηση της Τουρκίας»

Η απάντηση του ελληνικού ΥΠΕΞ στις προκλητικές δηλώσεις του Τσαβούσογλου

Μεβλούτ Τσαβούσογλου Νίκος Δένδιας

Η συνέντευξη του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» προκάλεσε τον έντονο εκνευρισμό του Τούρκου ομολόγου του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου

«Ενώ ο κόσμος είναι επικεντρωμένος στην τραγωδία που εκτυλίσσεται στην Ουκρανία, ο φίλος μου ο Νίκος επικεντρώνεται στο μοναδικό του χόμπι: Δυσφήμηση της Τουρκίας με οποιαδήποτε συνθήκη. Τέτοια αφοσίωση και τόση προσπάθεια για τέτοιες ανοησίες. Τι λυπηρό!» είπε μέσω twitter ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών. 

Οι προκλητικές δηλώσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου αναφέρονται σε απόσπασμα της συνέντευξης, με το οποίο ο Νίκος Δένδιας δηλώνει: «μόνο επιζήμιο θα είναι για την Τουρκία να επιχειρήσει να αξιοποιήσει καιροσκοπικά τη συγκυρία στην Ουκρανία και ενώ η παγκόσμια κοινή γνώμη είναι εξαιρετικά ευαισθητοποιημένη στο ζήτημα της τήρησης του Διεθνούς Δικαίου και του απαραβίαστου των συνόρων». 

Η απάντηση του ΥΠΕΞ στον Μεβλούτ Τσαβούσογλου 

«Οι θέσεις τις οποίες ανέπτυξε ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Δένδιας στην σημερινή συνέντευξη του σε εβδομαδιαία εφημερίδα είναι σαφέστατες και ξεκάθαρες.

Στην παρούσα ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία για τον Δυτικό κόσμο, είναι πασιφανές ποιες χώρες σέβονται τις θεμελιώδεις αξίες του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, καταδικάζοντας τις έκνομες ενέργειες, και ποιες απέχουν, ιδιαίτερα στο πλαίσιο των Διεθνών και Περιφερειακών Οργανισμών, όπως το Συμβούλιο της Ευρώπης» δήλωσε σε απάντησή του ο εκπρόσωπος του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top