Οργή για τη δολοφονία της 16χρονης Σιλά από τον αρραβωνιαστικό της

Στο προσκήνιο η συζήτηση για τους γάμους παιδιών στην Τουρκία

δολοφονία 16χρονης στην Τουρκία από τον αρραβωνιστικό της

Η δολοφονία της 16χρονης Σιλά στην Τουρκία από τον πρώην αρραβωνιαστικό της έχει προκαλέσει αντιδράσεις στην κοινωνία της γειτονικής χώρας που ζητούν την σκληρή τιμωρία του. Το περιστατικό έφερε στο προσκήνιο και το θέμα των λεγόμενων «γάμων παιδιών».

Η κοπέλα που αναγνωρίστηκε από τα αρχικά της, βρισκόταν στο σπίτι με την ανάπηρη γιαγιά της, όταν ο 21χρονος πρώην σύντροφός της τής χτύπησε την πόρτα και μετά από έναν έντονο καυγά που είχαν, της έκοψε τον λαιμό με ένα μαχαίρι και τράπηκε σε φυγή.

Ο δράστης τελικά συνελήφθη κοντά στο αεροδρόμιο, την ώρα που επιχειρούσε να φύγει από τη χώρα.

δολοφονία 16χρονης στην Τουρκία

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, το ζευγάρι γνωρίστηκε διαδικτυακά μέσω social media το 2019. Οι δυο τους έφυγαν μαζί, όταν η οικογένεια του κοριτσιού αποδοκίμασε στην αρχή τη σχέση τους. Ο 21χρονος, μάλιστα, φέρεται πέρυσι να φυλακίστηκε για σύντομο χρονικό διάστημα για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου, αλλά αφέθηκε ελεύθερος όταν η οικογένεια της κοπέλας απέσυρε τελικά την καταγγελία.

Τα δύο παιδιά τα ξαναβρήκαν και αρραβωνιάστηκαν, παρόλο που το κορίτσι ήταν κάτω από τη νόμιμη ηλικία γάμου των 18 ετών.

Τον περασμένο Δεκέμβριο η οικογένεια της Σιλά υπέβαλε εκ νέου καταγγελία, στην οποία έκαναν λόγο για ακραία ζήλεια του του 21χρονου. Αυτή η ενέργειά τους εξόργισε τον νεαρό, ο οποίος τσακώθηκε άσχημα με την 16χρονη, πριν τη μαχαιρώσει μέχρι θανάτου.

δολοφονία 16χρονης στην Τουρκία από τον αρραβωνιστικό της

Οργισμένη η κοινωνία για τους γάμους παιδιών

Η είδηση της στυγερής δολοφονίας προκάλεσε την αντίδραση των χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, μη κυβερνητικών οργανώσεων (ΜΚΟ) και πολιτικών, οι οποίοι έσπευσαν να καταδικάσουν το περιστατικό.

Κάποιοι κάλεσαν τις αρχές να τιμωρήσουν και την οικογένεια του κοριτσιού που για τον λεγόμενο καταναγκαστικό «γάμο παιδιού».

Οι καταναγκαστικοί γάμοι πραγματοποιούνται ακόμα στην Τουρκία, ειδικά στις αγροτικές περιοχές, αν και το ποσοστό τους μειώθηκε κατά 2,7% το 2020, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία.

Οι γυναικοκτονίες έχουν επίσης μειωθεί τα τελευταία χρόνια, αλλά εξακολουθούν να χάνονται δεκάδες ζωές κάθε χρόνο, παρά τις αυστηρές ποινές φυλάκισης και τα περισσότερα προστατευτικά μέτρα για τις γυναίκες που υποφέρουν από κακοποίηση και επίθεση από τους συζύγους τους.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top