Το Star στην Ουκρανία: Κάτοικοι διώχνουν τις οικογένειές τους

Ένας τελικά ο νεκρός ομογενής από πυρά Ουκρανών στρατιωτών

Ένας ήταν τελικά ο νεκρός Έλληνας ομογενής από πυρά Ουκρανών πολιτοφυλάκων στο χωριό Γρανίτνα και όχι δύο, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί από το υπουργείο Εξωτερικών.

Ουκρανία: Για ασήμαντη αφορμή η δολοφονία των δύο Ελλήνων ομογενών

Πρόκειται για τον Μάξιμο Τσόρμαν, 43 ετών. Ταταρόφωνος, ελληνικής καταγωγής και ιδιαιτέρως αγαπητός στην ομογένεια. Ο δεύτερος νεκρός ήταν Ουκρανός στρατιωτικός.

Ουκρανία - νεκρός Έλληνας

Ένας ο νεκρός ομογενής από πυρά Ουκρανών στρατιωτών

Δυο ακόμη Έλληνες ομογενείς τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η Κατερίνα Τσαμούρη στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star, από τους τραυματίες αφαίρεσαν τρεις σφαίρες.

Αφορμή για το αιματηρό περιστατικό ήταν ένας τσακωμός την περασμένη Κυριακή σε καφετέρια του χωριού και οι Ουκρανοί στρατιώτες φέρονται να ήταν υπό την επήρεια μέθης. 

Εξηγήσεις κλήθηκε να δώσει ο Ουκρανός πρέσβης στην Ελλάδα

Ο Ουκρανός πρέσβης στην Ελλάδα, σύμφωνα με πληροφορίες του Star, κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών για εξηγήσεις, όπου εκφράστηκε κι η έντονη ανησυχία της Αθήνας για την κατάσταση στην Ουκρανία.

Το ΥΠΕΞ καλεί τους Ελληνες πολίτες να φύγουν από την Ουκρανία

Μετά την έκκληση του ΥΠΕΞ και το χθεσινό διάγγελμα Ζελένσκι, 30 Έλληνες πολίτες ζήτησαν πληροφορίες από την πρεσβεία για το πώς μπορούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα. Οι περισσότεροι αποχωρούν οδικώς, γιατί αρκετές πτήσεις ακυρώνονται.

Οι ομογενείς, από την άλλη, επιμένουν, καθώς όπως λένε εκεί είναι το σπίτι τους.

Το Star στην Ουκρανία - Επιστρέφουν στη χώρα τους για να στηρίξουν τις οικογένειές τους

Την ίδια ώρα, στην Ουκρανία τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα. Όπως μετέδωσε ο απεσταλμένος δημοσιογράφος του Star στο Κίεβο, Σπύρος Λάμπρου, καθώς οι πολίτες από τη μια χαμογελούν στην είδηση της απόσυρσης των ρωσικών στρατευμάτων, από την άλλη φοβούνται μήπως πρόκειται για «μπλόφα» των Ρώσων.

Ουκρανία: Ρωσικά στρατεύματα επιστρέφουν στις βάσεις τους

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του Star, τις τελευταίες ώρες ακυρώνονται πτήσεις, τόσο αναχωρήσεων όσο και αφίξεων. Νέοι άνθρωποι επέστρεψαν στη χώρα, καθώς δεν ήθελαν να αφήσουν μόνους τους τους δικούς τους ανθρώπους αυτές τις δύσκολες ώρες.

Ο κόσμος δείχνει αισιοδοξία και όπως λένε εμπιστεύονται τον ουκρανικό στρατό. Βέβαια, δε λείπουν και τα περιστατικά ηλικιωμένων ανθρώπων που φοβούνται και ανησυχούν.

Όσα μετέδωσε από το Κίεβο ο απεσταλμένος του Star Σπύρος Λάμπρου

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top