ΗΠΑ: Αστυνομικοί σκότωσαν 22χρονο Αφροαμερικανό την ώρα που κοιμόταν

Σοκαριστικό βίντεο της αστυνομίας από τη στιγμή της δολοφονίας

ΗΠΑ δολοφονία

Σοκ προκαλεί βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία της Μινεάπολης των ΗΠΑ από το θάνατο του 22χρονου Αφροαμερικανού, Αμίρ Λοκ.

Ο νεαρός άνδρας πέθανε όταν αστυνομικοί εισέβαλαν στο διαμέρισμά του και άνοιξαν πυρ εναντίον του. Όπως φαίνεται στο βίντεο, ο 22χρονος κοιμόταν στον καναπέ, όταν ξύπνησε από την έφοδο των αστυνομικών. Ο άνδρας πάνω στον ύπνο του έπιασε το όπλο του και ένας αστυνομικός τον πυροβόλησε εν ψυχρώ τρεις φορές.

Οι αστυνομικοί εισέβαλαν στο διαμέρισμά του χρησιμοποιώντας κλειδί. «Μπούκαραν» μέσα, ανακοίνωσαν την παρουσία τους και στη συνέχεια προχώρησαν προς το μέρος του άνδρα που κοιμόταν κουκουλωμένος με μια κουβέρτα στον καναπέ. Όταν πήγε να σηκωθεί κρατώντας πιστόλι στο χέρι του, αστυνομικός τον πυροβόλησε σχεδόν εξ επαφής τρεις φορές.

Σε ανακοίνωσή τους προχθές Τετάρτη, οι Αρχές διαβεβαίωσαν πως «σχεδόν εννέα δευτερόλεπτα μετά την είσοδό τους, οι αστυνομικοί βρέθηκαν αντιμέτωποι με ένοπλο, οπλισμένο με πιστόλι στραμμένο προς την κατεύθυνσή τους».

«Μέσα σε μια στιγμή, αστυνομικός έκανε χρήση του υπηρεσιακού του όπλου και ο ενήλικος άνδρας τραυματίστηκε», συνεχίζει η ανακοίνωση, διευκρινίζοντας ότι το θύμα τελικά υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο.

Η οικογένεια του 22χρονου ζητά να χυθεί φως στην υπόθεση και να δικαιωθούν. «Θα συνεχίσουμε να ασκούμε πίεση για να πάρουμε απαντήσεις για αυτή την υπόθεση, ώσπου η οικογένεια του Αμίρ, που πενθεί, να μπορέσει να γυρίσει σελίδα», τόνισε σε ανακοίνωσή του ο πολύ γνωστός Αμερικανός ποινικολόγος Μπεν Κραμπ, ο οποίος έχει εκπροσωπήσει μεταξύ άλλων την οικογένεια του Τζορτζ Φλόιντ και ανέλαβε να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της οικογένειας Λοκ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top