Βρετανία: Η συγγνώμη Τζόνσον για partygate - Στη δημοσιότητα το πόρισμα

Η έκθεση κάνει λόγο για αποτυχία ηγεσίας στη Downing Street

Το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου του Star στις 14/1/22 για τα κορωνοπάρτι που «καίνε» τον Βρετανό πρωθυπουργό

«Καίει» τον Βρετανό πρωθυπουργό η πολυαναμενόμενη έκθεση της ανώτατης υπαλλήλου Σου Γκρέι που δόθηκε στη δημοσιότητα. Πρόκειται για ένα κείμενο μόλις 12 σελίδων, το οποίο αφορά εκδηλώσεις που έγιναν στη Downing Street τους τελευταίους 20 μήνες γνωστές και ως κορωνοπάρτι.  

Μεγάλη Βρετανία: Νέο κορωνοπάρτι στην Downing Street «καίει» τον Τζόνσον

Μεταξύ άλλων, η Σου Γκρέι αναφέρει στο πόρισμά της ότι κάποιες από αυτές τις εκδηλώσεις δε θα έπρεπε να είχαν πραγματοποιηθεί καθόλου και κάποιες άλλες δε θα έπρεπε να γίνουν έτσι όπως έγιναν. Δε διστάζει όμως, να κάνει λόγο ακόμη και για αποτυχία ηγεσίας στη Downing Street.

Τζόνσον: Έκανε πάρτι μια μέρα πριν από την κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου

Σύμφωνα με αναλυτές στο Λονδίνο, το πόρισμα της Σου Γκρέι είναι εξαιρετικά επικριτικό για τον Βρετανό πρωθυπουργό, ο οποίος δίνει εξηγήσεις στο βρετανικό κοινοβούλιο.  

Η συγγνώμη Τζόνσον

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη», ήταν τα πρώτα λόγια του Μπόρις Τζόνσον, μετά το πόρισμα για τα πάρτι κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

Ο Μπόρις Τζόνσον έκανε και πάρτι γενεθλίων στο lockdown

Μπόρις Τζόνσον: Τι άλλο αναφέρεται στο πόρισμα

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην έκθεση της Σου Γκρέι δεν περιλαμβάνονται ονόματα ή αποδείξεις που σχετίζονται με την έρευνά της. Αυτό οφείλεται στο ότι η Μητροπολιτική Αστυνομία από την προηγούμενη εβδομάδα της ζήτησε να τα παραλείψει, αφού έχει ξεκινήσει δική της έρευνα από την οποία μπορεί να προκύψουν ακόμη και νομικές ευθύνες. 

Το πόρισμα κάνει λόγο, επιπλέον, για «μη ενδεδειγμένη, υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ». 

«Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ δεν είναι ενδεδειγμένη σε ένα επαγγελματικό περιβάλλον οποιαδήποτε στιγμή. Βήματα πρέπει να γίνουν προκειμένου να διασφαλιστεί ότι κάθε τμήμα της κυβέρνησης εφαρμόζει μια σαφή και ισχυρή πολιτική σχετικά με την κατανάλωση αλκοόλ στον εργασιακό χώρο» αναφέρεται.  Βάσει του πορίσματος, ορισμένες συναθροίσεις αντιπροσώπευαν μια σοβαρή αποτυχία από εκείνους που εργάζονταν στην καρδιά της κυβέρνησης.

Σε άλλα σημεία του πορίσματος, επισημαίνεται: «Με φόντο την πανδημία, όταν η κυβέρνηση ζητούσε από τους πολίτες να αποδεχθούν ευρείς περιορισμούς στις ζωές τους, ορισμένες από τις συμπεριφορές που περιέβαλλαν αυτές τις συναθροίσεις είναι δύσκολο να δικαιολογηθούν».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top