Τα μέτρα στην Ευρώπη: Ποιοι τα καταργούν, ποιοι βάζουν αυστηρότερα

Ποια είναι τα μέτρα για τον κορωνοϊό σε Μ. Βρετανία, Γερμανία και Ιταλία

Tα κρούσματα στον κόσμο κατά την επέλαση της Όμικρον- βίντεο από κεντρικό δελτίο Star 10/1/22

Η Δανία και η Αυστρία έγιναν σήμερα οι τελευταίες χώρες που χαλαρώνουν τους περιορισμούς της Covid-19, ακολουθώντας αντίστοιχες κινήσεις από τη Βρετανία, την Ιρλανδία και την Ολλανδία, ενώ άλλες χώρες στην Ευρώπη σχεδιάζουν νέα μέτρα για να αντιμετωπίσουν τους αριθμούς- ρεκόρ των μολύνσεων.

Κορωνοϊός - Ολλανδία: Ανοίγουν ξανά μπαρ και εστιατόρια μετά τις πιέσεις

Η ευρωπαϊκή περιοχή συνολικά δεν αντιστοιχεί πλέον στους μισούς ή σε πάνω από τους μισούς θανάτους και μολύνσεις που καταγράφονται παγκοσμίως σύμφωνα με τα στοιχεία του Reuters για την Covid- 19, αλλά οι αριθμοί παραμένουν υψηλοί, με ιδιαίτερη ανησυχία σε χώρες με χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού.

Η Γερμανία, η Πολωνία, η Ουγγαρία, η Τσεχία, η Βουλγαρία και η Ρουμανία ανακοίνωσαν αριθμούς ρεκόρ σε ημερήσια κρούσματα χθες και το γερμανικό Κοινοβούλιο ετοιμάζεται να συζητήσει προτάσεις για το εάν θα απαιτεί ή θα ενθαρρύνει τους πολίτες να εμβολιάζονται.

Κορωνοϊός: «Σούπερ ανοσία» από τον συνδυασμό εμβολιασμού και μόλυνσης!

Η Πολωνία θα προχωρήσει σήμερα σε τηλεκπαίδευση των μεγαλύτερων σε ηλικία μαθητών και η Σουηδία είπε ότι θα παρατείνει τα τρέχοντα μέτρα για την πανδημία κατά δύο ακόμα εβδομάδες αφού είδε ότι η παραλλαγή Όμικρον εξαπλώνεται με ταχείς ρυθμούς.

Η Αυστρία, που είχε επιβάλει lockdown στους ανεμβολίαστους, είπε ότι το μέτρο δε δικαιολογείται πλέον δεδομένου ότι υπάρχουν τώρα λιγότεροι άνθρωποι στα νοσοκομεία λόγω της Covid-19, αν και οι ανεμβολίαστοι και πάλι θα απαγορεύεται να συμμετέχουν σε μια σειρά από δραστηριότητες αναψυχής.

Με πάνω από 10 εκατ. νέα κρούσματα, οι μολύνσεις στην Ευρώπη αυξήθηκαν κατά 13% την περασμένη εβδομάδα συγκριτικά με μία εβδομάδα νωρίτερα, σύμφωνα με τα στοιχεία από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, με τη Γαλλία, την Ιταλία και τη Γερμανία να ανακοινώνουν τους μεγαλύτερους αριθμούς.

Οι εβδομαδιαίοι θάνατοι, ωστόσο, στην περιοχή μειώθηκαν κατά 5%.

Koρωνοϊός: Ποιες χώρες χαλαρώνουν τους περιορισμούς τους

Η Δανία σκοπεύει να άρει όλους τους εναπομείναντες εγχώριους περιορισμούς της Covid-19 την επομένη εβδομάδα. Εάν η κίνηση αυτή λάβει την έγκριση του Κοινοβουλίου, τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης στη Δανία θα ανοίξουν και πάλι, ενώ τα εστιατόρια θα επιτρέπεται να σερβίρουν αλκοόλ μετά τις 10 το βράδυ και οι πελάτες δεν θα χρειάζεται πλέον να επιδεικνύουν πιστοποιητικά εμβολιασμού στην είσοδο.

Οι κινήσεις αυτές ακολουθούν παρόμοιες ανακοινώσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία και την Ολλανδία που έγιναν την περασμένη εβδομάδα. Μεταξύ των λόγων που δίνονται είναι ότι οι αριθμοί των κρουσμάτων μειώνονται κάτω από τα υψηλά επίπεδα και ότι οι αριθμοί των νοσηλειών είναι χαμηλότεροι από τους αναμενόμενους.

«Όλοι θα κολλήσουμε κορωνοϊό», λέει η Παγκόσμια Ιατρική Ένωση

Ενώ οι μολύνσεις και οι νοσηλείες στη Δανία κινούνταν κοντά σε επίπεδα ρεκόρ όλη την περασμένη εβδομάδα, οι αρχές έχουν πει ότι δεν υπάρχει πλέον συσχέτιση μεταξύ των αυξανόμενων μολύνσεων και των νοσηλειών.

Επίσης οι υγειονομικές αρχές εκτιμούν ότι το 30-40% αυτών που νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή με θετικό τεστ κορονοϊού βρίσκονται εκεί για άλλους λόγους πέραν της Covid-19.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε στις 12 Ιανουαρίου ότι η παραλλαγή Όμικρον προκαλεί λιγότερο σοβαρή νόσηση σε σχέση με προηγούμενες παραλλαγές του κορονοϊού, αλλά ότι «παραμένει επικίνδυνη» ειδικά για τους ανεμβολίαστους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top