Παρίσι: Η θλιβερή ιστορία του Ρενέ που πέθανε αβοήθητος σαν τη μικρή Όλγα

Ήταν πεσμένος για εννέα ώρες στον δρόμο και όλοι τον προσπερνούσαν

φωτογράφος

Την τελευταία του πνοή άφησε από το κρύο ο Ελβετός φωτογράφος του φλαμένγκο, Ρενέ Ρομπέρτ, το βράδυ της περασμένης Τετάρτης κοντά στο σπίτι του στο Παρίσι.

Ο άτυχος άνδρας βγήκε για τη συνηθισμένη του βόλτα στη γειτονιά, μετά το δείπνο περίπου στις 21:30 το βράδυ. Κάποια στιγμή φαίνεται να ένιωσε αδιαθεσία ή να παραπάτησε και έπεσε στο έδαφος. Όπως υποστηρίζει ο δημοσιογράφος και φίλος του καλλιτέχνη Μισέλ Μπομπονέτ, άνθρωποι τον προσπερνούσαν χωρίς κανείς να τον βοηθήσει.

Ήταν 06:30 το πρωί όταν ένας άστεγος άνδρας κάλεσε την αστυνομία που έφτασε στο σημείο, αλλά ήταν πλέον αργά. Ο άνδρας είχε πεθάνει από το κρύο και την πλήρη αδιαφορία των συνανθρώπων του που περνούσαν από το σημείο, τον έβλεπαν και τον προσπερνούσαν.

«Ένας άνδρας που πέφτει ξεχωρίζει. Κι όμως όχι. Στο πεζοδρόμιο το σώμα του και οι περαστικοί που περνούν ξανά και ξανά τον αποφεύγουν χωρίς ποτέ να σκύψουν πάνω του. Έμεινε για περισσότερο από εννέα ώρες στο κρύο, μόνος παρά τους περαστικούς σε μια λαϊκή γειτονιά μέσα στην αδιαφορία όλων, μέχρι να τον εντοπίσει ο θάνατος και λίγο-λίγο με το κρύο του πρωινού να τον πλησιάσει» ανέφερε ο φίλος του. 

Οι συνθήκες θανάτου του καλλιτέχνη ξυπνούν αναμνήσεις από τον θάνατο της μικρής Όλγας που έχασε τη ζωή της όταν εγκλωβίστηκε στη μεταλλική πόρτα εργοστασίου βάρους ενός τόνου στο Κερατσίνι.

Κερατσίνι: Μαρτυρικός ο θάνατος της 8χρονης Όλγας - Ξεψύχησε σε 5 λεπτά

Το κοριτσάκι έμεινε σφηνωμένο στο ίδιο σημείο για αρκετά λεπτά, πριν βρει τραγικό θάνατο. Υπάλληλος προσπέρασε το κορμάκι της χωρίς να τη βοηθήσει. Μάλιστα, ένας άλλος υπάλληλος όταν την πλησίασε τη σκούντηξε με το πόδι του για να δει αν ζει, ενώ μιλούσε στο κινητό του.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top