Ιταλία: Άρχισε η διαδικασία εκλογής προέδρου

Στον «αέρα» η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι

'Άρχισε κανονικά, στις 3 το μεσημέρι (τοπική ώρα), η διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας. Η ψηφοφορία αναμένεται να ολοκληρωθεί γύρω στις 8 το βράδυ (ώρα Ιταλίας). 

Ο Μάριο Ντράγκι ο καλύτερος πολιτικός της χρονιάς

Εκτός αν υπάρξουν θεαματικές εκπλήξεις, δεν αναμένεται σήμερα ένα ουσιαστικό αποτέλεσμα. Η κεντροαριστερά του Δημοκρατικού Κόμματος και η Λέγκα έκαναν ήδη γνωστό ότι για την πρώτη αυτή ψηφοφορία υπέδειξαν στους βουλευτές και τους γερουσιαστές τους να ψηφίσουν λευκό. Στο μεταξύ, σε λίγο ο γραμματέας της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι θα συναντηθεί με τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι

Αργότερα, ο Σαλβίνι πρόκειται να έχει συνάντηση και με τον γραμματέα του Δημοκρατικού Κόμματος Ενρίκο Λέτα και τον επικεφαλής των Πέντε Αστέρων Τζουζέπε Κόντε.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, αυτό που πρώτα απ΄όλα πρέπει να εξακριβωθεί, είναι αν υπάρχουν περιθώρια ευρύτερης συμφωνίας για την μετάβαση του Ντράγκι στην προεδρία, διατηρώντας την σημερινή κυβερνητική συμμαχία αλλά με νέο πρωθυπουργό. 

Παράλληλα, δυο από τα ισχυρότερα ονόματα που ακούγονται ως εναλλακτική λύση, είναι εκείνα της νυν προέδρου της Γερουσίας, της κεντροδεξιάς Ελιζαμπέτα Καζελάτι, και του κεντρώου πρώην προέδρου της Βουλής, Πιερφερντινάντο Καζίνι.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top