Ολλανδία: Οι αρχές εντόπισαν λαθρεπιβάτη σε ρόδες αεροπλάνου

Ο άντρας είναι ζωντανός και καλά στην υγεία του

Έναν λαθρεπιβάτη ευτυχώς ζωντανό βρήκε η ολλανδική αστυνομία στους τροχούς ενός αεροπλάνου που προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Σίπχολ του Άμστερνταμ προερχόμενο από τη Νότια Αφρική.

Στην Κρήτη η 19χρονη που κάνει τον γύρο του κόσμου με αεροπλάνο

Οι πτήσεις από το Γιοχάνεσμπουργκ προς το Άμστερνταμ διαρκούν περίπου 11 ώρες, με το φορτηγό αεροπλάνο να εικάζεται ότι έκανε μία στάση στο Ναϊρόμπι της Κένυας.

Είναι πολύ ασυνήθιστο για λαθρεπιβάτες σε μεγάλες πτήσεις να επιβιώνουν λόγω του κρύου και του χαμηλού οξυγόνου σε μεγάλα υψόμετρα, ωστόσο ο άντρας κατάφερε να επιβιώσει και να βρεθεί ζωντανός από τις αρχές. Η ηλικία και η εθνικότητα του δεν έχουν ακόμη καθοριστεί, σύμφωνα με την αστυνομία.

«Ο άνδρας βρέθηκε ζωντανός στο τμήμα του τροχού της μύτης του αεροπλάνου και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε σταθερή κατάσταση», δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων AFP η εκπρόσωπος της Βασιλικής Ολλανδικής Στρατιωτικής Αστυνομίας Τζοάνα Χέλμοντς.

«Είναι πολύ αξιοσημείωτο ότι ο άνδρας είναι ακόμα ζωντανός», είπε. Σύμφωνα με το ολλανδικό τηλεοπτικό δίκτυο NOS, η θερμοκρασία του σώματος του άνδρα επανήλθε σε φυσιολογικά επίπεδα και μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο, ήταν σε θέση να απαντήσει σε κάποιες βασικές ερωτήσεις.

Εκπρόσωπος της εταιρείας μεταφοράς εμπορευμάτων Cargolux επιβεβαίωσε με email στο Reuters ότι ο λαθρεπιβάτης βρισκόταν σε πτήση που εκτελούσε η Cargolux Italia.

ΗΠΑ: Βρέθηκε θετική στο αεροπλάνο και έκανε καραντίνα στην τουαλέτα

Σύμφωνα με τα στοιχεία της πτήσης, η μοναδική εμπορευματική πτήση της Cargolux από το Γιοχάνεσμπουργκ στο Σίπχολ την Κυριακή έκανε στάση στο Ναϊρόμπι. Παρόλα αυτά δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό εάν ο άνδρας επιβιβάστηκε στο αεροπλάνο στη Νότια Αφρική ή στην Κένυα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top