Μ. Βρετανία: Νέο ρεκόρ θανάτων από κορωνοϊό

Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση Τζόνσον εξετάζει να χαλαρώσει τα μέτρα

Οι βρετανικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα τον υψηλότερο αριθμό θανάτων από τον κορωνοϊό εδώ και σχεδόν έναν χρόνο, την ώρα που η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον εξετάζει την πιθανότητα να χαλαρώσει τα μέτρα που είχε επιβάλει για να αναχαιτιστεί η εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον.

Σε τεντωμένο σχοινί ο Μπόρις Τζόνσον

Η Βρετανία ανακοίνωσε 438 νέους θανάτους, τον υψηλότερο ημερήσιο απολογισμό από τις 24 Φεβρουαρίου 2021. Τα κρούσματα ήταν 94.432, αυξημένα σημαντικά σε σχέση με την Δευτέρα, όταν καταγράφηκαν 84.429 μολύνσεις.

Νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Υγείας Σατζίντ Τζάβιντ εμφανίστηκε αισιόδοξος, λέγοντας στο κοινοβούλιο ότι τα μέτρα που έχουν επιβληθεί θα χαλαρώσουν από την επόμενη εβδομάδα, καθώς φαίνεται ότι πέρασε η κορύφωση των κρουσμάτων και των νοσηλειών.

Οι βρετανικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα τον υψηλότερο αριθμό θανάτων από τον κορωνοϊό εδώ και σχεδόν έναν χρόνο, την ώρα που η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον εξετάζει την πιθανότητα να χαλαρώσει τα μέτρα

Η κυβέρνηση εξετάζει την πιθανότητα να άρει σταδιακά τους εναπομείναντες περιορισμούς στην Αγγλία, όπως την οδηγία για τηλεργασία και τη χρήση των εμβολιαστικών πιστοποιητικών, σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Συνολικά στη Βρετανία έχουν καταγραφεί 152.513 θάνατοι από την Covid-19, ο έβδομος υψηλότερος απολογισμός στον κόσμο. Οι περισσότεροι από αυτούς τους θανάτους σημειώθηκαν κατά το πρώτο έτος της πανδημίας.

Κορωνοϊός: Πότε μπορεί κάποιος να ξανακολλήσει Όμικρον

Στους 438 οι θάνατοι μέσα σε 24 ώρες στη Μεγάλη Βρετανία 

Σήμερα στην Ιταλία καταγράφηκε ο υψηλότερος αριθμός θανάτων του τελευταίου αυτού κύματος της πανδημίας: έχασαν την ζωή τους 434 άνθρωποι και τα περιστατικά κορονοϊού είναι 228.179. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό νεκρών, από τις 28 του περασμένου Απριλίου. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 1.481.349 διαγνωστικά τεστ, το 15,4% από τα οποία προέκυψε θετικό.

Τζόνσον: Έκανε πάρτι μια μέρα πριν από την κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου

Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας, βρίσκονται 1.715 ασθενείς με κορονοϊό, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 19.448. Από την αρχή της πανδημίας τα περιστατικά είναι 9.018.425, με 141.825 νεκρούς. Στην φάση αυτή, στην Ιταλία οι θετικοί στον ιό είναι 2.562.156.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top