Γαλλία: Πρώτες παραδόσεις του εμβολίου Novavax στα τέλη Φεβρουαρίου

Το εμβόλιο της Novavax χρησιμοποιεί την κλασσική τεχνολογία

Οι πρώτες παραδόσεις στη Γαλλία του εμβολίου Novavax κατά του κορωνοϊού, το οποίο μόλις έλαβε το πράσινο φως από τις υγειονομικές αρχές, θα φτάσουν τελικά την τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.

ΠΟΥ: Ενέκρινε το εμβόλιο της Novavax κατά του κορωνοϊού

Το εμβόλιο από το αμερικανικό εργαστήριο θα είναι το πέμπτο που θα είναι διαθέσιμο στη Γαλλία.

Ακόμη και αν τέσσερα εμβόλια έχουν ήδη εγκριθεί στη Γαλλία, αυτά της Pfizer και της Moderna χρησιμοποιούνται, στην πραγματικότητα, σχεδόν αποκλειστικά. Βασίζονται στην νέα τεχνολογία του αγγελιοφόρου RNA (mRNA).

EMA: Ασφαλή τα εμβόλια για τις εγκύους

Τα άλλα δύο, αυτά της AstraZeneca και της Janssen (Johnson & Johnson), αναδιανέμονται σε φτωχές χώρες μέσω του διεθνούς προγράμματος Covax.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε, οι πρώτες παραδόσεις (από τη Novavax) αναμένονται την εβδομάδα της 21ης Φεβρουαρίου», ανακοίνωσε σήμερα το γαλλικό υπουργείο Υγείας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Το υπουργείο είχε αρχικά προγραμματίσει τις πρώτες παραδόσεις στις αρχές Φεβρουαρίου.

Κορωνοϊός: Τι γνωρίζουμε για τη μετάλλαξη Όμικρον και τα μικρά παιδιά

Η Γαλλία αναμένεται να παραλάβει «μεταξύ 1,1 και 1,2 εκατομμυρίων δόσεων» κατά την πρώτη παράδοση και στη συνέχεια «800.000 δόσεις ανά εβδομάδα τον Μάρτιο», διευκρίνισε.

Την περασμένη Παρασκευή, η Ανώτατη Αρχή για την Υγεία (HAS), υπεύθυνη για την καθοδήγηση της γαλλικής κυβέρνησης στην πολιτική εμβολιασμού, έδωσε το πράσινο φως για τη χορήγηση του εμβολίου που παρασκεύασε το αμερικανικό εργαστήριο.

Εμβόλιο Novavax: 90% αποτελεσματικό και απέναντι στις μεταλλάξεις

Οι υγειονομικές αρχές ελπίζουν ότι η παραλαβή του νέου εμβολίου θα πείσει τους ανθρώπους που διστάζουν να εμβολιαστούν με εμβόλια mRNA της Pfizer και της Moderna, που βασίζονται σε αυτή την νέα, καινοτόμα τεχνολογία.

Τα ποσοστά εμβολιασμού στην Ελλάδα - Πλησιάζουμε τον μέσο όρο της Ε.Ε.;

Το εμβόλιο Novavax χρησιμοποιεί πράγματι μια πιο κλασική τεχνολογία, παρόμοια με αυτή του εμβολίου κατά του κοκκύτη.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top