Η Μ. Βρετανία ενέκρινε το χάπι της Pfizer για τους άνω των 18 ετών

Σε ποιους θα χορηγείται - Είναι αποτελεσματικό στη μετάλλαξη Όμικρον;

Η μετάλλαξη Όμικρον σαρώνει την Ευρώπη - Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star (30/12)

Η Μεγάλη Βρετανία ενέκρινε το χάπι της εταιρείας  Pfizer κατά του κορωνοϊού για ασθενείς άνω των 18 ετών με ελαφρά έως μέτρια συμπτώματα και οι οποίοι διατρέχουν υψηλό κίνδυνο επιδείνωσης της νόσου.

Κορωνοϊός: Εγκρίθηκε το χάπι της Pfizer από τον FDA

Η έγκριση δίνεται την ώρα που η χώρα πασχίζει να κτίσει την άμυνά της εν μέσω της εκτίναξης του αριθμού των ημερήσιων κρουσμάτων της Covid-19.

Χάπι Pfizer: Πότε πρέπει να χορηγείται και πώς δρα - Είναι αποτελεσματικό απέναντι στην Όμικρον

Με βάση επίσημα στοιχεία, το χάπι της Pfizer, το  Paxlovid, έχει την μεγαλύτερη αποτελεσματικότητά του όταν λαμβάνεται στα πρώτα στάδια της νόσου, ανακοίνωσε η ρυθμιστική αρχή φαρμάκων της Μ. Βρετανίας (MHRA), συνιστώντας την χρήση του σκευάσματος εντός πέντε ημερών από την εμφάνιση των συμπτωμάτων.

Η Pfizer ανακοίνωσε αυτόν τον μήνα ότι το Paxlovid έδειξε αποτελεσματικότητα 90% στην πρόληψη των νοσηλειών και των θανάτων ασθενών που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου και πρόσφατα εργαστηριακά δεδομένα δείχνουν ότι το φάρμακο διατηρεί την αποτελεσματικότητά του απέναντι στην υψηλής μεταδοτικότητας  παραλλαγή Όμικρον.

«Έχουμε τώρα ένα ακόμη αντιιικό φάρμακο για την αντιμετώπιση της Covid-19 που μπορούν να ληφθούν από το στόμα και όχι ενδοφλέβια. Αυτό σημαίνει ότι η χορήγησή του μπορεί να γίνεται εκτός νοσοκομειακού πλαισίου», δηλώνει σε ανακοίνωσή της η επικεφαλής της MHRA. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top