Ισραήλ: Δοκιμαστικά από σήμερα και τέταρτη δόση εμβολίου σε 150 άτομα

Τι ακριβώς ψάχνουν να βρουν - Είναι ακόμα σε πειραματικό στάδιο

Στο Ισραήλ δοκιμαστικά μια ομάδα ατόμων εμβολιάστηκαν με τέταρτες δόσεις εμβολίου κατά της covid-19 σε μια προσπάθεια να ανακόψουν την αύξηση των μολύνσεων κατά της μετάλλαξης Όμικρον.

Υπ. Υγείας Γερμανίας: «Θα χρειαστούμε και τέταρτη δόση εμβολίου»

Οι συμμετέχοντες ανέρχονται σε 150 τον αριθμό και είναι μέλη του ιατρικού προσωπικού ενώ το νοσοκομείο που την πραγματοποίησε είναι το Ιατρικό Κέντρο Sheba στο Ραμάτ Γκαν έξω από το Τελ Αβίβ.

Ποιοι θα λάβουν την τέταρτη δόση του εμβολίου

Ομάδα ειδικών που συστήθηκε από το Υπουργείο Υγείας της χώρας πρότεινε το Ισραήλ να γίνει η πρώτη χώρα στον κόσμο που άτομα άνω των 60 ετών θα λάβουν την τέταρτη δόση του εμβολίου, άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό αλλά και όσοι εργάζονται σε υγειονομικές υπηρεσίες.

Παρόλα αυτά η τέταρτη δόση πρέπει να πάρει την έγκριση του γενικού διευθυντή του υπουργείου Νάχμαν Ας, ιατρού, ο οποίος θα την λάβει χωρίς την παρέμβαση της κυβέρνησης. Ωστόσο λόγω την έλλειψη δοκιμών ο Ας ίσως τροποποιήσει τα κριτήρια και αυξήσει τα όρια ηλικίας στα 70 έτη.

Όμικρον: Ποια εμβόλια αποτρέπουν τη μόλυνση από τη νέα μετάλλαξη

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου το 63% των Ισραηλινών έχει λάβει τις δύο πρώτες δόσεις του εμβολίου, ενώ περίπου το 45% έχουν επίσης λάβει μια τρίτη, ή ενισχυτική, δόση.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top